Erzurum Dörtyol köylüleri yaylalarını istiyor!

Erzurum İl’i Şenkaya ilçesine bağlı Dörtyol köyünün asırlardır atalarından , dedelerinden miras kalan Dörtyol yaylasının elden çıkıp, kadastral değişiklikle hemen komşu köy olan Şenkaya’ya ilçesine bağlı Esenyurt sınırları içerisine alındığını öğrenince şoka uğradılar. Erzurum Büyükşehir sınırları içerisinde mahalle statüsüne geçen bu iki köydeki mera ve yayla değişikliği herkesi şaşırtırken, Dörtyol köylüleri, “ Biz yüzyıllardır dedelerimizin kullandığı köyümüzün yaylasını geri istiyoruz” dediler. Dörtyol köylüleri bunun düzeltilmemesi halinde yargıya başvuracaklarını da belirttiler.

banner279
04 Ocak 2018 Perşembe 17:17
Erzurum Dörtyol köylüleri yaylalarını istiyor!

BİZDEN HABERSİZ YAPILDI

Köylüden habersiz yapılan bu değişiklik konusunda Dörtyol köylüleri, “ Bu durum bizi yaylasız bırakmış durumda. Yeni öğrendik ve ne yapacağımızı şaşırdık. Bu kadim topraklarda dedelerimizin  geçmişleri hatta kemikleri ve kabirleri bulunmaktadır. Ayrıca pek çok Sarıkamış şehidi de yine bu topraklarda yatmaktadır. Bu konuda pek çok kuruma başvurmamıza rağmen halen bir çözüm bulunmuş değil” dediler.

İŞADAMI HAKAN GEDİK: “BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYIZ!”

Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız Kocaeli Darıca ilçesinde ikamet eden aslen Erzurum Şenkaya Dörtyol köylüsü olan İşadamı Hakan Gedik: “

“ Köyümüzden uzakta yaşamamız, köyümüzden ve yaylalarımızdan  vazgeçeceğiz anlamına gelmiyor.

Bu konuyla ilgili olarak bir köy komisyonu kuracağız ve konuyla ilgili itirazımızı gerekirse yargı mercilerine yapacağız.. Kadastral değişimle ilgili yeni harita çizimleri ise tamamen yanlı ve yanlış ve  Esenyurt tarafını haklı gösterir niteliktedir” dedi.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ İLYAS ŞEKER’İN KÖYÜ

Öte yandan edinilen bilgilere göre Dörtyol köyü yaylarının geçtiği Esenyurt köyünün AK Parti Kocaeli milletvekili Harita Mühendisi İlyas Şeker’in köyünün olduğu da ortaya çıktı. Dörtyol yaylasının Şeker’in köyü olan Esenyurt’a geçmesinin rastlantı mı yoksa, tamamen planlı bir şekilde mi olduğu ise halen cevapsız kalmış durumda.

Dörtyol köylüleri  yaptıkları açıklamada  AK Parti Kocaeli milletvekili İlyas Şeker’e seslenerek bu konuda kendisinin gerekli yardımı ve hassasiyeti göstereceğine inandıklarını da belirttiler.

Son Güncelleme: 05.01.2018 10:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
zadrakomlu 2018-01-04 21:28:04

Bu Yaylalar yıllardir bizim atayurdumuz kimseye vermeyeceğiz

Avatar
Mehmet KOTAN 2018-01-08 12:52:00

Esenyurt köyünden her hangi bir vatandaşa sorun size Dörtyolköyü'nün yaylasını çok güzel bir şekilde sınırları ile birlikte gösterebilir. Ortada bir gasp var, acilen düzeltilmeli. Kafalarına göre gelen memura buralar bizimdir demekle olmuyor, burası hukuk devletidir ve o yaylada en az Esenyurtlular kadar Dörtyolköyü'nün de hakkı var. Bunu en iyi Esenyurlular Çatak ve Oyuktaşlılar bilir.

Avatar
Yavuz keleş 2018-01-05 00:21:29

2014 yılında tapu kaydı yaptıran memuru araştırıyorum kağıt üzerindemi yoksa bölgedeki bu işlemi yaptı bu kişiyi bulursak vereceği bilgiler önemli olabilir durmak yok yola devam yaylamız bizimdir bizim kalacak

Avatar
Yavuz keles 2018-01-10 22:35:03

Tüm köy halkına selamlar olsun bizim yayla ile ilgili yapılan yanlış işlemle ilgili gerçek bilgilere ulaştım bunu kısa zaman içinde faacebookta bilgi paylaşımı yapıcam biz köy halkı olarak davamızı kanunlar çerçevesinde yapmalıyız bize bu yakışır Allaha emanet un

banner287