İşyurtları Kurumu Daire Başkanlığınca meslek sahibi olmayan hükümlülerin meslek sahibi olması, meslek sahibi olan hükümlülerinde var olan mesleklerini geliştirmeleri amacıyla, Türkiye’de yaklaşık olarak 40 cezaevinde hizmet veren atölye ve tesislerde meslek öğrenmek amacıyla üretime katılan hükümlü ve tutukluların alın teri ve el emeğiyle ortaya koyduğu birbirinden değerli ürünler,Gebze Adalet Sarayı içinde Kartal Ceza İnfaz Kurumu İş Yurdu Market bünyesinde ilgi görüyor.

Ülkemizin çeşitli İllerinde Ceza infaz kurumunda kalan hükümlü ve tutuklularca üretilen gıdadan tekstile, el sanatlarından hediyelik eşyalara varıncaya kadar yüzlerce ürün çeşidi ne bir marketi, nede hediyelik eşya dükkânını aratmıyor.

Ürünler markalı olup, birçoğunun marka isimleri ise üretildikleri cezaevlerinin isimlerinden oluşuyor. Ürünler kaliteli olup cazip fiyatlara satışa sunulduğundan vatandaşların gıda ve hediyelik eşyalardan memnun kaldıkları ifade ediliyor.

İçimine doyum olmayan Rize Kalkandere de üretilen "Sayılı Gün" marka siyah çaylar, Kahramanmaraş’ta üretilen kırmızı pul biber, kekik, kimyon çeşitleri, Niğde’de üretilen günlük kullanılan sirkeler arasında en çok tercih edilen, mutfağınızda sıklıkla kullandığınız her evin olmazsa olmazı elma sirkesi, elma suyu, Osmaniye’de üretilen kuruyemiş ve bakliyat çeşitleri, Tekstil de öncü İllerimizden olan Denizli’de üretilen tekstil ürünleri, Kütahya’da üretilen ayakkabı çeşitleri, Kartal’da üretilen orijinal deri kemer, cüzdan, çanta çeşitleri, Mardin'de üretilen telkari gümüş çeşitleri, Kütahya’da üretilen Porselen çeşitleri, Edirne’de üretilen sucuk, kavurma, Akhisar’da üretilen zeytin yağı,zeytin çeşitleri, Bolu’da üretilen hediyelik sedef satranç ve tavlalar,Uşak’ta üretilen deri mont çeşitleri, Ülkemizde muhteşem güzellik ve özelliklere sahip olan doğal taşlarıyla ünlü Kırşehir’de üretilen doğal taş çeşitleri,Sinop’ta üretilen gömlek ve kravat çeşitlerinin yanı sıra yumurta ve pirinç adeta yok satıyor.

Gebze Adalet Sarayı içinde Kartal Ceza İnfaz Kurumu İş Yurdu Market bünyesinde tüm vatandaşların satışına sunulan ürünlerin maliyetleri, işçilik düşük olmasından fiyatlara yansıyan indirimler önce kesenize, sonra mahkumların rehabilite edilerek topluma kazandırılmasına katkı sağlayacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner280