Bunu Yapan İnsan Olamaz!

Kocaeli Gebze Çoban Mustafa Paşa Camii, içinde kedilerin yuvası kimliği belirsiz, insanlıktan nasibini almamış kişi veya kişiler tarafından kırılarak zarar verilmesine vatandaşlar tepki gösteriyor.

banner279
05 Mayıs 2020 Salı 17:39
Bunu Yapan İnsan Olamaz!

Kocaeli Gebze Çoban Mustafa Paşa Camii, içinde kedilerin yuvası kimliği belirsiz, insanlıktan nasibini almamış kişi veya kişiler tarafından kırılarak zarar verilmesine vatandaşlar tepki gösteriyor.

Bu mübarek günlerde minik patileri yuvasından eden içinde Allah korkusu olmayanlar hangi akla hizmet edip bu yavruları yuvasından etti.  Yuva yıkanında yuvası olmaz!

Gebze Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Sokak kedileri için iki ayrı besleme noktası yaparak hayvan sevenlerin takdirini toplamış ve vatandaştan destek almıştı. Şimdi ne oldu da hangi kendini bilmez bu insanlık dışı olayı gerçekleştirdi?

Vatandaşlar Tepki Gösterdi

Hayvan seven vatandaşlar yaşanan bu üzücü olayın ardından “Gebze Çoban Mustafa Paşa Camii içinde her yer kamerayla gözlenirken bu insanlık dışı davranışı gerçekleştiren kişi veya kişilerin bulunmasını istiyoruz” dediler.  

Kedi beslemek sünnettir

Hz. Muhammed, Uhud seferinde, ordunun önüne yavrularını emziren bir kedi çıkınca, kedinin başına ezilmemesi için bir nöbetçi dikip koca bir orduyu o kedinin etrafından dolaştırmış. Ve seferden döndüğünde o nöbetçiden kediyi istemiş ve sahiplenerek adını Müezza koymuş. Siyah beyaz bir Habeş kedisiymiş Müezza. Ağzının içinde üst damağında lekeleri varmış. Bu sık rastlanmayan damağında leke olan kedilerin Müezza'nın soyundan geldiği kabul edilir. Müezza, muhtemelen bir sokak kedisiydi ve Mekke'nin sıcak kavurucu çöl sokaklarından Hz. Muhammed'in ilgisi ile kurtulmuştu.

“Bir insan, eve hapsettiği bir kedi yüzünden cehenneme gitti. Kediye yiyecek vermemiş, yeryüzünün haşeratından yemeye de salmamıştı.” Hadis No: 1977

“Siz yerdekilere merhamet edin ki, göktekiler de size merhamet etsin.” Hz. Muhammed (s.a.v) 

Son Güncelleme: 05.05.2020 19:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287