İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 101’inci Yılı Coşkuyla Kutlandı

Kaymakam Mustafa Güler, İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma münasebetiyle "Yüreklerde Akif, Dillerde Hürriyet" temasıyla Gebze Anibal Anadolu Lisesi Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen anma ve kutlama programına katıldı.

banner279
15 Mart 2022 Salı 11:57
İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 101’inci Yılı Coşkuyla Kutlandı

Gebze Kültür Merkezinde düzenlenen programa Kaymakam Mustafa Güler,Başsavcı Erdal Kuruçay, Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Adil Uğur Bilgili, İlçe Jandarma Komutanı Muharrem Poyrazoğlu, kurum müdürleri, diğer protokol üyeleri ile öğretmen, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının akabinde programda konuşma yapan Kaymakam Güler; “Kıymetli Belediye Başkanımız, Değerli Başsavcım, Kurum müdürlerimiz, siyasi partilerimizin çok kıymetli temsilcileri, çok kıymetli öğretmenlerimiz geleceğimizin imar ve inşasını tesis edecek  sevgili evlatlarımız hepinize hayırlı günler diliyorum en içten en kalbi duygularımla sizleri sevgiyle saygıyla selamlıyorum.

101 yıl önce 12 Mart tarihinde İstiklal Marşı'mız Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde alkışlarla kabul edildi. 101 yıldır bu topraklar üzerinde İstiklal Marşı'mız bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü bütün cihana haykırmaktadır. İstiklal Marşı'mız bir Milli Mücadelenin anlatımının özetini ifade ediyor.  Türk milletinin yaşadığı o zor günleri, gösterdikleri kahramanlıkları ve imanını bütün aleme haykırıyor. O gün milletimiz de ki o inanç nasıl canlı ise bugün de ve bundan sonra da o iman o inançla Türkiye Cumhuriyeti Devletini inşallah hep beraber elbirliğiyle ilelebet payidar kılacağız. Siz sevgili gençlere bayrağı teslim edeceğiz. Sizler istiklal, bağımsızlık, kalkınma ve ilerleme mücadelesinde aldığınız bayrağı muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşıyacaksınız. Aksi takdirde sizler bizlerden daha az çalışırsanız bu ülke maalesef kalkınamaz gelişemez ve gelişmiş ülkelerin baskısı ve etkisi altında kalır.

Bu memleketi bize vatan yapan başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere her karışını şehit kanları ile sulayan şehitlerimize Cenabı Allahtan rahmet diliyorum.  Gazilerimize de vefat edenlere rahmet hayatta olanlara sağlıklı ömürler diliyorum.

Vatanın istiklal ve istikbalini korumak için bağımsızlığımız, hürriyetimiz uğruna şehit vermeye devam ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin güçlü bir Devlet olması için bizler içerde ne kadar çalışıyorsak dışarıda da bizim güçlü olmamamız için bir o kadar gayret var. Maalesef o gayreti içeride destekleyen bir güruh var.

Bunu 15 Temmuz'da en iyi şekilde yaşadık gördük. Ama milletin inancı ve imanı topa tüfeğe silaha karşı geldi ve 15 Temmuz'da ülkemizi böldürmedik parçalatmadık. Bundan sonra da aynı iman ve inançla Türkiye Cumhuriyeti Devletini payidar kılacağız.

Mehmet Akif Ersoy İstiklal marşında Türk milletine seslenerek “Korkma” diyor. Yazıldığı tarihteki Türkiye'nin şartlarını düşünün verilen mücadeleyi görün. Ve ondan sonra da 

“Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak; 
Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.” 

dizelerini mutlaka okuyun. Demek ki milletimize bir ümit vermemiz lazım. Milletimiz bu ümidi hak ediyor.  Türkiye Cumhuriyeti devleti o gün olduğu kadar bugün çok daha güçlü bir noktadadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak için mücadele eden bölgesinde bölgesel bir güç ve dünyada da küresel bir güç olmuştur ve olmaktadır. Ülkemiz her geçen gün gelişmekte kalkınmaktadır. Kendi ihtiyaçlarımızı üreten ve ekonomisi güçlü ülkeler arasına girmiş bulunmaktayız. Kendi uçağımızı, kendi otomobilimizi, savaş gemimizi ve aşımızı yapıyoruz. Bugün savunma sanayimizde ihtiyaçlarımızı yerli ve milli olarak karşılamaktayız. Türkiye Cumhuriyeti her zamankinden daha güçlü her geçen gün daha da ilerlemektedir. Milletimizin inanç, cesaret ve kararlılığının sözü olan İstiklal Marşı'ndan aldığımız ilham, yolumuzu dün olduğu gibi bugün ve yarın da aydınlatmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın 101. Yıldönümünde Millî Mücadele’nin azmini ve kararlılığını mısralara işleyen Mehmet Akif Ersoy ve tüm istiklal mücadelemizin kahramanlarını saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Asımın nesli diye ifade ettiği milletimizin asil gençliğinin Mehmet Akif Ersoy’un bıraktığı bu aziz mirasa canı pahasına sahip çıkacağına inanıyorum” dedi. 

Mehmet Akif ERSOY’un Hayatıyla İlgili Video Gösteriminin ardından Gebze Anibal Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan  “İstiklal Marşı Oratoryosu”“Şiirleriyle Mehmet Akif’i Anlamak Adlı Sunum” ve “Bayrak Koreografisi Videosu” sunumu yapıldı. 
Program Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen "Yüreklerde Akif, Dillerde Hürriyet" temalı İlçemiz okulları arasında yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri Kaymakam Mustafa Güler tarafından verildi. 
Kaymakam Mustafa Güler  “Programın hazırlanmasında başta Anibal Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenleri ve katkı sunan tüm idarecilere teşekkür ederim” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287