MAVİ ROTA ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ AÇILDI

Mavi Rota Özel Eğitimin özverili Uzman eğitimcileri olarak çocuklarımızı beynin kendini olumlu yönde değiştirmesine imkân veren  muhteşem yetenekleri ile  nasıl mucizeler yaratılabileceğini göstermeyi hedefliyoruz.

banner279
06 Mart 2022 Pazar 15:35
MAVİ ROTA ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ AÇILDI

Özel Mavi Rota Özel Eğitim ailesi olarak Ekolümüz beynin kendini değiştirebilme gücünden yola çıkarak; yeni nöral bağlantılar kurarak, fiziksel, bilişsel, ruhsal ve yaratıcı yetkinlikleri yavaş, yumuşak ve farkındalıkla yapılan hareket ile, yeni deneyimler kazanarak geliştirmek. Bu işlevsel bağlantıyı kurmaya bize köprü olacak asıl ilk adımımız ise çocuklarımızla olan "Etkileşim odaklı bağımızdır"

Çocuklarımızı yapamadıklarının yerine yapabildiklerine odaklandığımızda ve onun etrafında yeni beceriler edinmesini sağladığımızda çocuklarımızın beyni uyanır ve bir sonraki adıma daha kolay geçme potansiyeli artar. Kendini başarılı hissettiği bir ortamda özgüvenle ilerleyebilir, gelişebilir ve asıl o zaman olasılıklarla, her anı mucizelerle dolu bir yaşama birlikte merhaba diyebiliriz.

 MAVİ ROTA ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON ailesi olarak onlarla kurduğumuz bağın çocuklarımızın ve sevgili ailelerimizin stresten arınmalarını, odaklanmalarını sağlayacağından çocuklarımızın gelişimlerinde geçici değil kalıcı izler bırakacağından eminiz.

Bu etkileşim odaklı ekolümüzle çocuklarımızla yakından ilgilenerek ve gelişim süreçlerini detaylı gözlemleyerek sürdüreceğiz. En önemliside tanıları ne olursa olsun, çocukların potansiyellerini en iyi şekilde kullanarak sınırlarını aşmalarına yardımcı olacağız.

Mavi Rota Özel Eğitimin özverili Uzman eğitimcileri olarak çocuklarımızı beynin kendini olumlu yönde değiştirmesine imkân veren  muhteşem yetenekleri ile  nasıl mucizeler yaratılabileceğini göstermeyi hedefliyoruz. Kurumumuz kasim 2021 yilinda açılmış  olup 1994 metre karelik kapalı alana sahiptir.

 Klasik Grup Etkinliklerinin dışında  Reggio Emilia yaklaşımından ilham aldığımız EĞLENCELİ ATÖLYELERİMİZ ile sizlerleyiz. 

Mavi Rota Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezimizde çocuklarımıza kazandırılmak  istenen bilgi didaktik bir şekilde verilmez; onun yerine çocuğun bilgiyi projeler aracılığıyla edinmesi hedeflenir. Bu sayede çocuklar yaşarken öğrenme imkanı bulurlar. Projelerde konu seçimi çocukların ilgi ve deneyimleri dikkate alınarak yapılır.  Projeler matematik, fen, yazı, müzik ve sosyal çalışmaları içerir.

Gelişim Atölyeleri 
•Sanat Terapi Atölyesi 
•Yaratıcı Dramatizasyon(Masal Terapi) 
•Müzik Atölyesi 
•Deney Atölyesi 
•Spor Parkur Atölyesi 

#Ergoterapi

#Duyubütünleme

#Floortime

#Nöroplay 
#Psikoterapi
#Fizyotereapi

#DilveKonuşmaBozuk
#işitme

 Farklı davranışlar çocuklara koyulan tanılardan değil beyin ve ona bağlı duyuların düzenli çalışamayışından kaynaklanır. 
Beynin yeniden düzenli çalışabilmesi NÖROPLASTISITE ile mümkündür. Hareket ve etkileşim beynin yeniden şekillendirilmesinde baş faktörlerdir. 
Çocuğun yaşıtlarına göre yapamadıkları becerileri düzeltmeye çalışmak var olan problemleri daha da arttırır. Farklı davranış ve öğrenmedeki problemleri sadece NOROPLASTISITE yaklaşımıyla çözebiliriz.

DÜZELTMEYİN BAGLANTI KURUN!!!
Beyinde hareket ayrı öğrenmeler ayrı sistemler değildir. Her türlü öğrenme hareketten evrimleşmistir. Beynin hareketi kontrol eden alanlarıyla renkleri, şekilleri ve diğer öğrenmeleri yapan alanları aynıdır. Hareket ve öğrenme birliktedir.
Mavi Rota Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak Ekolümüz;
Hareket ve Etkileşimdir. 
Erken çocukluk dönemindeki çocuklarımızla çalışırken etkileşimsel temeli yaklaşımlarla çocuğun ilgisini takip ediyoruz.
Israrcılık yapsalar da,özgüdüleyici hareketler sergileseler de, ilk gelişen olgu dil ya da iletişim değil, ETKİLEŞİM kurma becerisidir.

EVET İLK ANDAN İTİBAREN SÖYLEDİĞİMİZ GİBİ  RAKİP OLMAYA DEĞIL, ÖRNEK OLMAYA GELDİK!!! 

Grup Eğitiminin Önemini Biliyor Musunuz?

Bireysel eğitimin yanı sıra, grup eğitimi özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde sunulan eğitimin önemli bir parçasıdır. Çocuklar ilk senelerini devamlı aile ortamında geçirir; onların duygusal-sosyal gelişimlerini belirleyen en önemli etken en başta annesi ve diğer aile fertleriyle geçirdiği zamandır. Zaman geçtikçe çocukların önceliklerinde arkadaş çevresine ve sosyal çevreye doğru yönelme gözlemlenir. Çocuklar yaşıtlarıyla olan bir grup ortamında birçok beceriyi daha rahat ve daha hızlı öğrenir. Grup eğitimi onlara alıştıkları aile ortamı sınırlarından çıkıp fiziksel, zihinsel, dil ve sosyal gelişimlerini besleyen eğitsel ve sosyal bir ortam sunar.


Grup eğitiminin çocuklarımızın gelişimleri üzerinde olan etkileri;
-Soru sormayı teşvik eder,
-Bilgileri toparlamasını sağlar,organize etme
-Becerilerini pekiştirir,
  genelleme
-Nesnel dünyayı kolaylaştırır: renk, sayı, az-çok, küçük-büyük, uzak-yakın, uzun kısa gibi kavramların temelini oluşturur, duyularının etkin kullanılmasını ve öğrenir,
-Dikkat süresinin uzatılmasını sağlar,
-Doğru algılamada yardımcı olur,
-Problem çözme becerilerini geliştirir.


 

KLASİK GRUP EĞİTİMLERİNİ UNUTUN! ARTIK BİZ VARIZ!!! 
-Özel eğitim gerektiren çocukların dikkat süreleri normal gelişim gösteren çocuklara göre daha kısadır. Bu nedenle çocukların hangi dikkat aşamasında olduklarını değerlendirilerek, oyun süreleri belirlenmelidir. 
-Belirlenen oyun süresini
gerçekleştirebilmek için oyun sıralamalarının çocukların ilgisini çekebilecek düzeyde olmasına dikkat edilmelidir. 
-Oyunun, özel eğitim gerektiren çocukların gelişiminde yararlı olabilmesi için, çevrenin zenginleştirilmesine ve iyi düzenlenmesine de dikkat edilmelidir.
- Oyun çevresinin düzenlenmesinde esas amaç, çocuğun oyuna başlayabilmesini, oyunu sürdürmesini ve tekrar oynamaya istek duymasıni sağlayacak bir çevre yaratabilmektir.

-Oyunun bütün gelişim alanlarına etkisi vardır. Özel eğitime gereksinim duyan çocuklar için oyun ve oyun araçları seçiminde, öncelikle duyu gelişimine (görme, işitme, dokunma, tatma, denge, takdil ve koklama duyuları) önem verilmelidir.

Mavi Rota Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak Misyonumuz MOTIVASYONDUR!!!

Fiziksel, bilişsel ve duygusal anlamda olumlu gelişimin en önemli anahtarlarından biri “Spor” diyebiliriz.
 Özellikle spor yapmanın faydalarından hep bahsederiz ama genelde işin fiziksel gelişim ve sağlığa faydaları kısmında kalırız. Halbuki spor yapmak, zihinsel ve fiziksel gelişimi sağladığı gibi, hem eğitim hayatında hem de sosyal yaşantıda bir çok kazanç sağlar. SPOR YAPMAK bazen  bir hobi olarak görülse de, henüz gelişimlerinin başında olan çocukların küçük yaşta spora başlamaları çok önemlidir.

Spor sayesinde çocukların ÖZGÜVENLERİ daha yüksek oluyor. Üstelik bu olurkende disiplinle yetişiyorlar. Bu da onların ilerideki hayatları için çok önemli. Diğer bir taraftan spor sayesinde fiziksel aktiviteler sayesinde stres seviyelerinin azalmasına ve hatta depresyonun önlenmesine katkı sağlıyor.

Çocuklar gelişimleri bakımından farklılık gösterir. Bazı çocuklar özeldir, onları özel kılan şey bir sorun gibi görünsede aslında sadece özel bir yaklaşıma ihtiyaçları vardır. Bu ihtiyaçların nasıl karşılanabileceğinden yola çıkan kurumumuz beynin muhteşem değişim gücünü de kullanarak çocuklarımızın yapamadıklarına zorlamak yerine BAĞ KURMAYA ODAKLANARAK gelişmelerini sağlamayı amaçlamaktadır.
Yaygın kabul gören uygulamalanın ötesinde yeni bir şeyler denemeye cesaret eden anne babalara SONSUZ SEVGİLERİMİZİ SUNUYORUZ. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287

banner280