15 Temmuz gazisi Onur Şekercioğlu yenikapı mitingin'de yaşadıklarını anlattı

Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde darbe girişimi gecesini anlatan gazi Onur Şekercioğlu, “O gece şahit olduğum hadise yeni bir Çanakkale idi yeni bir İstiklal mücadelesi idi" dedi.Yenikapı’da gerçekleştirilen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde...

banner279
07 Ağustos 2016 Pazar 19:10
15 Temmuz gazisi Onur Şekercioğlu yenikapı mitingin'de yaşadıklarını anlattı
Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde darbe girişimi gecesini anlatan gazi Onur Şekercioğlu, “O gece şahit olduğum hadise yeni bir Çanakkale idi yeni bir İstiklal mücadelesi idi" dedi. Yenikapı’da gerçekleştirilen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kürsüye gelerek dua etti. Görmez’in ardından 15 Temmuz gazileri Orçun Şekercioğlu kürsüye gelerek o geceyi anlatı.

15 Temmuz’da Boğaz Köprüsü’nde yaralanan Orçun Şekercioğlu, “Darbecileri ateşi soncu Boğaz Köprüsü’nde yaralanan kardeşlerinizden biriyim. İlk haber aldığımda arkadaşlarımla birlikte önce Kısıklı’ya hareket ettik. Sonra boğaz köprüsünün işgal edildiğini duyduk. Bunun üzerine arkadaşlarımla birlikte Boğaz Köprüsü’ne doğru yol aldık. Niyetimiz işgale son vermekti. Ancak gişelere yaklaştığımızda bizden önceki giden grubun üzerine ateş açıldığını gördük. Yaralananlar şehit olanlar oldu. Biz de arkadaşlarımızla birlikte ellerimizde taşlarla tankların üzerine yürümeye başladık. Onların tankları, tüfekleri vardı, bizim imanımız vardı. Sonrasında bizim grubumuza açılan ateşte biz de maalesef o hain kurşunlardan nasibimizi aldık. Arkadaşlarımız bizi hastaneye götürmek için cansiperhane mücadeleye giriştiler. Bindirildiğim aracın kurşunlandığını hatırlıyorum. Arkadaşlarımdan biri tampon yaparken bacağıma diğer şunu söyledi ‘kardeşim sen vuruldu, Allah şehitlik nasip ederse hakkım helal olsun. Fakat ben kalıyorum bu ablukayı kırmak zorundayız’ dedi. Hamdolsun yaram ağır olmasına rağmen hızla iyileşmeye çalışıyorum. Aslında burada anlatmaya çalıştığım o gün sokaklarda olan milyonların anlatmaya çalıştığıdır. Kardeşlerim o gece şahit olduğum hadise yeni bir Çanakkale idi yeni bir İstiklal mücadelesi idi. Sağımda solumda vurulanlar olmasına rağmen kimse geri kaçmadı, hep bir adım ileri gitti. O gece yollarda, köprülerde hamdolsun 79 milyonun özeti vardı. FETÖ mensupları bu milletin sineceğini hesap ettiler fakat o karanlık gecede Alevi’si, Sünni’si, başı açığı kapalısı, genci yaşlısı, MHP’lisi CHP’lisi, AK partili ayırt etmeksizin herkes tüm meydanları doldu” dedi.
(İHA)

Son Güncelleme: 17.09.2016 10:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287