17 Ağustos kurbanları mezarları başında anıldı

17 Ağustos Marmara depreminin 17. yıl dönümünde, Gölcük’teki deprem şehitliği, ölenlerin yakınlarıyla doldu taştı. Marmara depreminin 17 yıl dönümünde Gölcük’te mezarlıklar, depremde yakınlarını kaybedenlerle doldu taştı. Yaşadıkları...

banner279
17 Ağustos 2016 Çarşamba 13:37
17 Ağustos kurbanları mezarları başında anıldı

17 Ağustos Marmara depreminin 17. yıl dönümünde, Gölcük’teki deprem şehitliği, ölenlerin yakınlarıyla doldu taştı.
Marmara depreminin 17 yıl dönümünde Gölcük’te mezarlıklar, depremde yakınlarını kaybedenlerle doldu taştı. Yaşadıkları acıyı yıllar geçmesine rağmen unutamadıklarını dile getiren deprem şehitlerinin yakınları, 17 Ağustos Şehitliği’nde bulunan yakınlarının mezarı başında duygu dolu anlar yaşadı. Şehitliği ziyaret eden deprem şehitlerinin yakınları, mezarları gözyaşları içerisinde temizleyerek düzenlediler.

“GÖLCÜK’TE YAŞASAM DA KALBİM HEP MEZARLIKTA”
Depremde kaybettiği eşi, çocuğu ve yeğeninin olduğu mezara gelerek hem dua edip hem de mezar bakımını yaptığını söyleyen Rıza İncekar, “Amasya’dan Gölcük’e gelmiştim. Vergi dairesinde çalışıyordum. 4 gün enkaz altında kaldık. 17 sene doldu, kendim Gölcük’teyim ama kalbim mezarlıkta” dedi.

“6 AYLIK HAMİLE KIZIMI BEBEĞİ İLE KAYBETTİM”
Depremde 6 aylık hamile kızı Necla Akça’yı karnındaki bebeği ile birlikte kaybettiğini söyleyen anne Ayşe Şentürk, “Dün gece hiç uyumadım. Acaba yine mi deprem olacak, yine mi ölecek. Yavrum orda kaldı diye hiç uyumadım” diye konuştu.
Depremde eşi ve oğlu ile deprem enkaz altında kaldığını ifade eden İlyas Şentürk, “15 saat sonra enkaz altından çıkartıldım. 24 saat sonra eşim ve oğlumu sağ çıkardım ancak, oğlum 16 yaşında hastanede hayatını kaybetti. Bugün 67 yaşındayım normalde ama şu an 18 yaşındayım. Çünkü aynı şeyleri, aynı depremi şu anda yaşıyoruz. O gün neler yaşadıysak bu gün de aynısını yaşıyoruz. Değişen hiçbir şey yok. Ölenlere Allahtan rahmet kalan sağlara da başsağlığı diliyorum” şeklinde konuştu.
17 Ağustos’ta yaşadıkları depremin bir benzerini de 15 Temmuz’da yaşadıklarını söyleyen Rıza İncekar, “15 Ağustos’ta yaşadığımız depremden de beterdi. Allah bir daha bize, İslam Alemi’ne bir daha böyle bir şey yaşatmasın” ifadelerini kullandı.

“BURASI EVİM GİBİ OLDU HİÇ GİTMEK İSTEMİYORUM”
Depremde enkaz altında çocuğu ile kaldığında “Ya öleyim ya da kurtulayım” diyerek gözlerini kapattığını söyleyen Hatice Şentürk ise, “Enkaz altında bağırıyordum ‘Bizi kurtarın’ diye. Çocuğum da bir kere bağırdı, ‘Anne ne oluyor?’ diye. ‘Oğlum, deprem oluyor’ dedim. Ondan sonra bir yere kaçamadık, duvarlar üzerimize yıkıldı. Enkazdan çıktığımda etrafı görünce bir tek ben yaşıyorum sandım” diyerek oğlunun mezarının evi gibi olduğunu ve geldiğinde gözyaşlarını tutamadığını ve bir daha gitmek istemediğini söyledi.

ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ
Depremde kaybettikleri yakınlarının mezarlarını temizleyen aileler daha sonra 17 Ağustos 1999’un 17. yıl dönümü nedeniyle Deprem Şehitliği içerisinde düzenlenen anma programına katıldı. Gölcük Müftülüğü tarafından düzenlenen programa Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ve ilçe protokolü ile depremde yakınlarını kaybeden yüzlerce kişi katıldı. Programda, Marmara depreminde hayatını kaybedenler için Kur-an’ı Kerim okunarak dualar edildi.
(İHA)

Son Güncelleme: 17.08.2016 13:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287