Böyle veda herkese nasip olmaz!

Uğur GENCER/ Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden Personel Genel Müdürlüğü Koordinasyon biriminde görevlendirilen Ali Tosun'un veda mesajı.

banner279
15 Eylül 2021 Çarşamba 22:18
Böyle veda herkese nasip olmaz!

23 Haziran 2020 tarihinde ‘’Her veda yeni bir başlangıçtır diyerek, emeğin ve alın terinin başkenti Zonguldak ilimizin eğitim neferi olabilmek için yola revan olmuştum. Dedemin maden emekçisi olarak çalıştığı ilde 15 ay İl Milli Eğitim Müdürlüğü yapmayı nasip eden yüce Allah’ a hamdüsenalar olsun. Duamız başımız öne eğilmeden, alnımızın akıyla görevimizi tamamlamak üzerineydi. Çalıştığımız süre içerisinde bir çok güzelliği yaşadık. Daha iyi iyinin düşmanıdır diyerek gayretimizi eksik etmedik. Ekip olarak ilimizi en iyi şekilde temsil ettiğimizi düşünüyorum. Bakanımız Sayın Mahmut ÖZER’ in ve Bakan yardımcımız Sadri ŞENSOY’ un bir çok kez tebrik ve teşekkürlerine mazhar olduk.  Alın terimizi bize emanet edilen çocuklarımızın en iyi şekilde eğitim alması için akıttık. Görev süremiz boyunca güvene ve işbirliğine dayalı, hizmet odaklı, hiç kimsenin ötekileştirilmediği bir çalışma ortamı oluşturmaya gayret ettik.  Oluşturduğumuz sinerji ile başarılı projelere imza attığımızı düşünüyorum. ‘’ Sizin en hayırlınız insanlara faydalı olandır’’ düsturunca ilk günkü heyecanla çalışmanın ve başarmanın hazzını yaşadık.  Rabbim her bürokrata böyle güzel ayrılıklar nasip etsin. Çok güzel dönüşler, dualar alıyorum. Kısa bir süre bile olsa yüreklerine dokunabildiğimiz insanların olması mutluluk verici.

 ‘’Mesai mefhumu gözetmeksizin Zonguldak’tan başlayarak her alanda daha büyük ve Güçlü Türkiye için, dinamik eğitim camiasının işbirliği ile öğrenme ve öğretmeye duyduğumuz heyecanı, inancı ve azmi el birliği ile daha güçlü kılacağız.’’ hedefiyle başladık.  Çok şükür ki dinamik bir eğitim camiasından söz ettirdik. Fiziki yapılardaki iyileşmeler, TÜBİTAK Projelerindeki artış ve veriye dayalı yönetim sistemi camiamızın motivasyonunu arttıran uygulamalar oldu. Sahadan güç alan bir yönetim sistemini oluşturmaya çalıştık.  Uzun sözün kısası bürokraside görev değişikliği olması çok normaldir. Bize emanet edilen bayrağı yere düşürmeden teslim etmenin mutluluğuyla 23 Haziran 2020 tarihinde şahsıma tevdi edilen Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevimden Personel Genel Müdürlüğü Koordinasyon biriminde görevlendirilmemden dolayı  bu gün ayrılıyorum. 

Görev yaptığımız bu süre içerisinde desteğini esirgemeyen Sayın Bakanım Mahmut ÖZER’e, Bakan Yardımcım Sadri ŞENSOY’a, Sayın Valimiz Mustafa TUTULMAZ’a, Milletvekillerimize, Siyasi partilerimize, paydaş olduğumuz Kurum Amiri Arkadaşlarımıza, Sivil Toplum Örgütlerimizin değerli yöneticilerine, mahalle ve köy muhtarlarımıza, basınımızın güzide temsilcilerine kısacası gönül dostlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

Değerli Meslektaşlarım,

Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı bilgili, donanımlı, kültürlü ve milli şuura sahip bireyler olarak yetiştirme çabasında olan siz değerli yöneticilerimize ve bilhassa öğretmenlerimize müteşekkirim. İlimizin, uzaktan eğitim sürecini en iyi işleten ilk beş il olmasında katkınız azımsanamaz.
 
Hizmet etme telaşı ve çabası içerisinde farkında olmadan, kasıt taşımayan hatalarımız, sitemlerimiz, hassasiyetlerimiz, jest ve mimiklerimize yansıttığımız kusurlu davranışlarımız olmuşsa affınıza sığınıyorum. Bu davranışlarımızın özünde bize emanet nesillerin ihyasının ve inşasının sorumluluğu ve ağırlığı vardı. Sizlerle bu ile hizmet etmenin mutluluğu yaşadığımı her fırsatta dile getirdim. İyi ki vardınız ve iyiki ekip arkadaşlarım olarak bu ile beraber hizmet etmişiz. Her birinize teşekkür ediyorum.

Bugüne kadar kutlu bir gaye uğruna haftanın her gününü ve günün her saatini işimize adamış olmanın vermiş olduğu gönül rahatlığı ile Zonguldak’tan ayrılırken hepinizi Allah'a emanet ediyorum.

Allah devletimize zeval vermesin. Makamların, gelip geçici ve emanet olduğunun bilincinde, emaneti yere düşürmeden gök kubbede hoş bir seda bıraktığımız umuduyla her şeyin en iyisine layık olduğunu düşündüğüm emeğin ve alın terinin başkenti şehrimize helallik dileğiyle arzı veda ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Allaha ısmarladık...

Ali TOSUN
İl Milli Eğitim Müdürü

Son Güncelleme: 15.09.2021 23:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287