Bursa'da sosyal medyayı ayağa kaldıran kediler güvende

Bursa’da mahkeme kararı ile boşaltılan çöp evdeki bir çekyatın altından çıkan kediler artık villada yaşıyor.Geçtiğimiz günlerde Dikkaldırım Mahallesi’nde mahkeme kararı ile boşaltılan çöp evden yaklaşık 2 kamyon çöp çıktı....

banner279
15 Ağustos 2016 Pazartesi 13:54

Bursa’da mahkeme kararı ile boşaltılan çöp evdeki bir çekyatın altından çıkan kediler artık villada yaşıyor.
Geçtiğimiz günlerde Dikkaldırım Mahallesi’nde mahkeme kararı ile boşaltılan çöp evden yaklaşık 2 kamyon çöp çıktı. Temizlik ekiplerinin evi boşalttıkları sırada çekyatın altından ve evin çeşitli yerlerinden birçok kedi çıktı. Kedileri gören temizlik işçileri ile zabıta memurları hemen Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne haber verdi. Çöp eve gelen yetkililer, yakalanması zor olan bazı kedileri yakalamak için veteriner kontrolünde hazırlanan iğneleri kullandı.
Hayvanseverler tarafından sosyal medyada tepki çeken bu görüntüler üzerine açıklama yapan Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Dilek Yosun, 16 kedinin yakalanarak Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi’ne getirildiğini, aşı ve kontrollerinin ardından gözetim altına alındığını dile getirdi.
Çöp evden 16 kedi alındığını söyleyen Dilek Yosun, "Sakinleştirici, anestezi iğnelerle ve uygun aparatlar kullanılarak yakalanan kediler tesisimize getirildi. Burada hayvanlarımızın bir kısmını kedi villalarına yerleştirdik. Bir kısmını da sahiplendirme ünitemize aldık. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği aşı ve tedavileri yapıldı. Veteriner hekim kontrolleri dahilinde günlük bakımları devam ediyor. Yaklaşık 100’er hayvan kapasiteli, yaz kış korunaklı 2 adet kedi villamız bulunuyor. Hayvanlarımızı buralarda muhafaza ediyoruz. Periyodik her türlü bakımları buralarda yapılıyor" dedi.
Sosyal medyada yankı uyandıran kedilerin yakalanma görüntüleri konusunda açıklama yapan Yosun, "Veteriner hekim kontrolünde hazırlanan sakinleştirici maddeler uygun şartlar altında düzgün ve kontrollü bir şekilde uygulanmıştır. Bütün hayvanseverleri tesisimize bekliyoruz. 16 kedi geldi. Aralarında anne ve yavrular var. Hayvanlar çekyatın altında kapalı ortamda oldukları için bize geldiklerinde çok ürkmüş haldeydi. Biz onları açık ve ferah ortamlara aldık. Gerekli tedavileri hekim ve tekniker kontrolünde yapılmaya devam ediyor" şeklinde konuştu.
(İHA)

Son Güncelleme: 15.08.2016 15:25
Anahtar Kelimeler:
BursaSosyalmedyaKediler
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287