Çanakkale’de köprü heyecanı

Çanakkale Boğazı’na yapılması planlanan ‘Çanakkale 1915 Köprüsü’ne ilk kazma 18 Mart 2017 tarihinde vurulacak. Başbakan Binali Yıldırım’ın yaptığı bu açıklama, köprünün geçeceği Lapseki ilçesinde sevinçle karşılandı. Çanakkale...

banner279
03 Eylül 2016 Cumartesi 14:10
Çanakkale’de köprü heyecanı

Çanakkale Boğazı’na yapılması planlanan ‘Çanakkale 1915 Köprüsü’ne ilk kazma 18 Mart 2017 tarihinde vurulacak. Başbakan Binali Yıldırım’ın yaptığı bu açıklama, köprünün geçeceği Lapseki ilçesinde sevinçle karşılandı.
Çanakkale Boğazı’nın Avrupa yakasındaki Gelibolu ilçesine bağlı Sütlüce ve Anadolu yakasında Lapseki’ye bağlı Şekerkaya arasına yapılması planlanan köprüyle ilgili detaylar netleşiyor. Başbakan Binali Yıldırım, sosyal medya hesabından, “Çanakkale 1915 Köprüsü ve otoyoluna 18 Martta ilk kazma vurulacak” açıklaması yaptı. Başbakan Yıldırım’ın bu açıklaması, Lapseki’de memnuniyetle karşılandı. Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, sürecin artık resmen başlamış olduğunu söyleyerek, “Başbakanımız, ‘18 Martta kazmayı vuracağız’ dedi. Zaten süreç devam ediyordu. Cumhurbaşkanımız ve başbakanımızın daha önceki açıklamalarını biliyoruz. Bakanlar kurulunda yapılan açıklamayla bu işin resmen yapılacağı ortaya çıktı diye düşünüyorum. 18 Martta Lapseki ile Gelibolu arasına yapılacak olan köprünün temelini inşallah atacağız” dedi.
AK Parti İlçe Başkanı Halil Özer ise, “Bugün tam tarih verildi. 18 Mart 2017’de Çanakkale Köprüsü’nün temelleri inşallah atılmış olacak. Daha önce köprünün yeriyle ilgili çeşitli söylentiler vardı. Köprü Gelibolu ve Lapseki arasına yapılacak, Avrupa’nın en uzun köprüsü olacak. Boğazın ilk köprüsü olacak. Daha önce gördük, İzmit’te, İstanbul’da köprünün gittiği yerlere bereket geldi. Köprüden sonra bölgemizin daha büyüyeceğini, gelişeceğini tahmin ediyoruz. İnşallah köprü Çanakkale’mize, Lapseki’mize, Gelibolu’muza, ülkemize hayırlı olur. En önemlisi de bu bölgede artan turizmden dolayı saatlerce gemi kuyruğu bekleyen vatandaşlarımızın çilesi bitecek” dedi.
(İHA)

Son Güncelleme: 03.09.2016 14:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287