Emekli Kurmay Albay Ziya Burcuoğlu: “15 Temmuz, 1 Mart tezkeresinin intikamıdır”

Emekli Kurmay Albay Ziya Burcuoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin ABD destekli bir terör olayı olduğunu öne sürerek, “Bu tamamen, 1 Mart tezkeresinin intikamıdır ” dedi.Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) dahil devletin çeşitli askeri kademelerinde...

banner279
18 Ağustos 2016 Perşembe 08:42
Emekli Kurmay Albay Ziya Burcuoğlu: “15 Temmuz, 1 Mart tezkeresinin intikamıdır”

Emekli Kurmay Albay Ziya Burcuoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin ABD destekli bir terör olayı olduğunu öne sürerek, “Bu tamamen, 1 Mart tezkeresinin intikamıdır ” dedi.
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) dahil devletin çeşitli askeri kademelerinde görev alan, Ortadoğu’da uzun yıllar askeri ataşe olarak çalışan Emekli Kurmay Albay Ziya Burcuoğlu, darbe girişiminde bulunan Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Burcuoğlu, Amerika’nın, Ortadoğu projesi kapsamında FETÖ, PKK ve IŞİD ile ortak hareket ettiğini ifade ederek, “15 Temmuz, darbe girişimi değil bir terör harekatıdır. Bu tamamen dışarıdan ayarlanmış , içerden kurgulanmış bir olaydır. Gezi olayları, 17-25 Aralık operasyonları, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve 7 Haziran seçimleri. Bu iki seçimde de herkesi birleştirdiler. Dışarıdan bir üst akıl, AK Partiye karşı PKK-FETÖ-IŞİD hepsi iş birliği yaptılar. 1 Kasım seçimleri birçok planı bozdu. Hendek harekâtı, Silopi-Cizre’de başarısızlığa uğrayınca 15 Temmuz’u vaktinden önce devreye soktular” dedi. 15 Temmuz darbe girişiminin, Türkiye’yi Iraklaştırma, Suriyelileştirme projesi olduğunun altını çizen Ziya Burcuoğlu, “ Aynı zamanda Suriye’nin kuzeyi, Türkiye’nin güneyinde bir Kürt devleti, doğuda bir Ermeni devletinin ayakları hazırlanmıştı. Muhtemelen bir iç savaş çıkarılarak, NATO dahil tüm diğer ülkeler müdahale edebilirdi. Yani 250 şehit değil 10 binlerce ölüm olabilirdi” diye konuştu.
FETÖ’nün, Ergenekon, Askeri Casusluk, Poyrazköy kazıları ve Balyoz gibi davalarla kendine yetki alanı oluşturarak hareket sahasını genişlettiğine vurgu yapan Burcuoğlu, şunları söyledi:
“Biliyorsunuz; 1 Mart 2003 yılında ABD Irak’a Türkiye üzerinden girecekti. Ancak tezkere meclisten geçmedi. Bunun suçlusu olarak askeri gördü ve FETÖ’yü kullanarak bunu gerçekleştirdi. Bu bir nevi 1 Mart tezkeresinin de intikamıdır.”
(İHA)

Son Güncelleme: 18.08.2016 13:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287