Erdoğan ''Biz İstanbul'umuzu kaderine terk edemeyiz''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NTV-Star TV özel yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlıyor.

banner279
26 Ocak 2022 Çarşamba 22:47
Erdoğan ''Biz İstanbul'umuzu kaderine terk edemeyiz''

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'ın açıklamaları:

İSTANBUL'DA KAR KABUSU

'Kar yağışını engellemek elimizde değil ama karın sebep olduğu özellikle ulaşım konusunda tedbir almak elimizde. Son kar yağışının etkileri anlamında özellikle İstanbul'a yakışmayacak görüntüler ortaya çıktı. Tuzlanmayan yollarda kilometrelerce kuyruk oluyorsa bunun bir sorumlusu vardır. Daha önceki yılların altında kar yağışı söz konusuydu ama gereken tuzlama, yol açma çalışmalarının yapılamasından kaynaklandığını öğrendik. Bu tam anlamıyla basiretsizliktir.

Siz kar yağdıktan sonra tedbir alamazsınız. Kış mevsimine girerken tüm tedbirlerinizi almalısınız. Ne yazık ki daha önceki yürüyen uygulamaları bile devam ettiremeyen bir yönetimin elinde şuanda İstanbul. Biz, İstanbul'umuzu kaderine terk edemeyiz.

'CUMHURBAŞKANI İBB PROJELERİNİ ENGELLİYOR' İDDİASI

Ortada doğru olmayan ifadeler var. İBB kalkıp Cumhurbaşkanlığından veya Plan Bütçe başkanlığından talepte bulunur. İnceleme yapıldıktan sonra gereken karar alınır, bunların da ödeme süreçleri bellidir.

Milletime böyle bir şeyin olmadığını rakamlarla anlatacağım. İstanbul, Ankara, İzmir'in bütçeleri artırıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2019 yılında 13 milyar 848 milyon lira Merkezi İdare’den pay alırken, bu rakam 2021’de 25 milyar 376 milyon liraya çıkmıştır.

Cumhurbaşkanı, CHP'li belediyelerin projelerini engelliyor iddiası tamamen yalandır. İş yapmak istiyorsanız kimse size engel olamaz. Burada mesele parti değil, kanun, usül meselesidir. Biz kimseyi engellemiyoruz onlar kendi beceriksizlikleri sebebiyle belediyeyi borç batağına sokmuştur.

MARMARAY

Biz Marmaray'ı yaparken önümüze CHP zihniyeti çıktı. 3-4 yıl önce bitirecekken bu CHP zihniyetinden dolayı geç bitti. Bu kar boranda Marmaray yolcularını ücretsiz taşıdı. Aynı şey Avrasya için de geçerli.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287