Eski Genelkurmay Başkanı Necdet Özel birlik beraberlik ortamını övdü

Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığını ziyaret eden eski Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, “Demokrasi Türkiye’de ne güzel işliyor. Son zamanlarda Türkiye’de birlik, beraberlik ve istikrar ne kadar güçlü” dedi.Gölbaşı Özel Hareket...

banner279
19 Ağustos 2016 Cuma 15:59
Eski Genelkurmay Başkanı Necdet Özel birlik beraberlik ortamını övdü

Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığını ziyaret eden eski Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, “Demokrasi Türkiye’de ne güzel işliyor. Son zamanlarda Türkiye’de birlik, beraberlik ve istikrar ne kadar güçlü” dedi.
Gölbaşı Özel Hareket Daire Başkanlığını ziyaret eden eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Necdet Özel, burada yaptığı açıklamada, “Tarihe kara bir leke olarak geçti. Bu meşru yasama Meclis’inden yine meşru bir hükümet çıktı ve hükümet iş başında. 10 Ağustos 2014 tarihine gidecek olursak ilk defa Türkiye Cumhuriyeti devleti halkının seçimi ile bir cumhurbaşkanı seçti ve halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı da şuanda görevde” diye konuştu. “Demokrasi Türkiye’de ne güzel işliyor. Son zamanlarda Türkiye’de birlik, beraberlik ve istikrar ne kadar güçlü” diyen Özel şöyle devam etti:
“Birileri çıkıyor bu birlik beraberliği, bu güzel ortamı bir şekilde değiştirmeye çalışıyor. Bunun arkasında yatan şey Türkiye Cumhuriyeti devletinin istikrarını bozmak, bölmek ve parçalamaktır. Çeşitli terör örgütleri ile bugüne kadar mücadele ettik. Bu terör örgütlerinin nihai hedefi aynıdır. Kullandıkları yöntem farklıdır ama nihai hedefleri aynıdır. Hepsinin gayesi demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ni bölmek, parçalamak ve kendi arzuları doğrultusunda bir yapı meydana getirmektir. İşte bu darbe girişiminin ardında da bunu görüyoruz. Bunlar demokrasi düşmanıdır. Daha da ileri gidilirse vatan hainidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin milli ordusu olan TSK’yı maalesef bugün anlıyoruz. Üniformasını yıllarca sırtında taşımış kişiler bu ihanetin içine düşmüşler ve ihanet etmişlerdir. TSK’ya çok büyük ihanet etmişlerdir. Çünkü onlar Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda yetiştirildiler. Bu Türkiye Cumhuriyeti devletine her şeyleri ile bağlı olacak şekilde eğitildiler. Fakat bugün baktığımızda ne idüğü belirsiz kişilerin arkasından gitmişlerdir. Ve o kişilerin emirleri ve talimatları doğrultusunda hareket etmişlerdir. TSK’nın görevleri bellidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin anayasal düzenini korumaktır. Bunlar ise bu anayasal düzeni bozmaya çalışmıştır.”

“BUNLARIN TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞI OLMALARINI KABUL ETMİYORUM”
Darbecilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmalarını kabul etmediğini ifade eden Özel, şunları söyledi:
“Tabii siyasi iradenin kararıdır. Bunlar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı kimliğini bile bana göre hak etmiyordur. Karar tabi ki yüce Meclis’indir, siyasi iradenindir. Ama cezalarını yargı önünde çekecekler. Hukuk devletiyiz. Bu kişiler, bu hainler benim için artık vatandaş değildir. Basın aracılığı ile bütün milletime ifade etmek isterim. Tekrar şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralı kardeşlerime acil şifalar diliyorum. İnşallah görevlerinin başına bir an önce dönerler tekrar ve bu görevleri sadakat içinde yapmaya devam ederler. Zaten öbür hainleri adalete teslim ettik. Allah onları da bildiği gibi yapsın. İki cihanda da yakaları bir araya gelmez.”
Emekli Orgeneral Necdet Özel, açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Özel, görev yaptığı dönemde FETÖ ilişkili askerler için işlem yapılmadığı iddialarına şöyle cevap verdi:
“Gelen bütün ihbar ve iddialar tarafımızdan hem adli hem de idari yönden incelenmiştir. Bunun her türlü yazışmaları ve belgeleri Genelkurmay ve kuvvet arşivlerinde mevcuttur. Olay artık yargıya intikal etmiştir. Değerli cumhuriyet savcıları arzu ederlerse o belgeleri alırlar ve dolayısıyla bu iddia ve ihbarlara cevap vermiş olurlar. O iddialar asılsızdır.”
(İHA)

Son Güncelleme: 19.08.2016 16:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287