EYT'liler için tarih verildi

2022 yılı içerisinde düzenleme yapılacaklar arasında Emeklilikte Yaşa Takılanlar grubu da yer alıyor.

banner279
19 Şubat 2022 Cumartesi 15:03
EYT'liler için tarih verildi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) sorunu her geçen gün büyüyor. Emeklilik için tüm şartları karşılayan ancak yaşa takıldıkları için emekli olamayan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı.EYT'ye ilişkin federasyon ve platform temsilcilerinden oluşan bir heyet, Çarşamba günü TBMM'de AK Parti ve MHP'nin kapısını çaldı. EYT temsilcileri AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ve MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay ile ayrı ayrı görüştü.EYT'liler, 8 Eylül 1999'da getirilen yaş şartıyla mağdur edildiklerini hatırlattı.

EYT’nin çözümü için 2022 yılı sinyali geldi. EYT temsilcileri, "2022 yılı içerisinde EYT'lilerin sorununu halledeceğiz" sözünü aldı.Edinilen bilgilere göre, sözleşmeli personel konusunun ardından gündeme alınacak olan EYT sorunu, 2022 yılı içerisinde çözülecek. Ziyarette Akbaşoğlu’nun "İlk iki mesele olan asgari ücret ve memur maaşlarını çözüme kavuşturduk. Üçüncü mesele olan 3600 ek göstergeyi şu an hallediyoruz. Sonra dördüncü mesele olan sözleşmelilerin kadroya geçirilmesinden sonra 2022 yılı içerisinde EYT'liler sorununu halledeceğiz" dediği öğrenildi.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287