Gümrük Muhafaza Ekipleri Uyuşturucu Taşıyan Kuryeleri Yakalandı

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince İstanbul Havalimanında gerçekleştirilen operasyonlarda çocuk kitaplarına gizlenmiş 4 kilo, sırt çantasına ve bagaj tabanına gizlenmiş 9 kilo uyuşturucuyu yurda sokmak isteyen 5 kurye yakalandı.

banner279
07 Haziran 2021 Pazartesi 20:12
Gümrük Muhafaza Ekipleri Uyuşturucu Taşıyan Kuryeleri Yakalandı

İstanbul Havalimanı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünce yürütülen uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadele faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen analizler neticesinde aynı tarihte havalimanına gelecek üç yolcu riskli olarak değerlendirildi.
 
Farklı ülkelerden gelecek üç yolcuyu taşıyan uçaklar hava takip sistemi üzerinden takibe alındı. Uçakların havalimanına iniş yapmalarının ardından hem şüpheli yolcular hem de beraberindeki bagajlar gözetim altına alındı.
 
Kolombiya’dan Türkiye’ye gelen ilk yolcu Gümrük Muhafaza ekiplerince durdurularak yolcunun sırt çantası x-ray cihazı ile tarandı. Şüpheli yoğunluğa rastlanmasının ardından narkotik dedektör köpeğin de çantada bulunan çocuk kitaplarına tepki verdiği gözlendi.
 
Bunun üzerine açılarak aranan kitapların kapaklarının altına özel bir yöntemle gizlenmiş levhalar halinde uyuşturucu bulunduğu saptandı. Yapılan analizde levhaların içerisindeki uyuşturucu maddenin kokain olduğu anlaşıldı. Operasyon neticesinde uyuşturucu kuryesinin taşıdığı çocuk kitaplarının içerisinde toplam 4 kilo kokain ele geçirildi.
 
Sırt çantalarına gizlenmiş 3’er kilo uyuşturucu ele geçirildi 

Etiyopya’dan Türkiye’ye gelen bir diğer şüpheli yolcunun bagajlarında ve beraberindeki çantalarda yapılan kontrollerde sırt çantası içerisindeki kol çantaları Gümrük Muhafaza ekiplerinin dikkatini çekti. X-ray tarama cihazı ve narkotik dedektör köpekle kontrol edilen çantaların astarının altında yabancı maddelerin bulunduğu saptandı. Bulundukları yerlerden çıkarılan paketlerin içerisinde yaklaşık 3 kilo ağırlığında kokain ele geçirildi.
 
İspanya’dan Türkiye’ye gelen bir diğer şüpheli yolcu da, pasaport kontrolünün ardından durduruldu. İstanbul Havalimanı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personelince kuryenin beraberindeki sırt çantası arandı. Sırt çantasının astarı altına gizlenmiş paketler x-ray cihazı ve narkotik dedektör köpek sayesinde tespit edildi. Paketlerin içerisinde 3 kilo ağırlığında esrar cinsi uyuşturucu ele geçirildi.
 
Aynı uçaktaki 2 kurye yakalandı 

Öte yandan söz konusu yakalamalardan birkaç gün sonra gerçekleştirilen son uyuşturucu operasyonunda ise, bu defa aynı uçakta seyahat eden iki kurye Gümrük Muhafaza ekiplerinin analizi sonucu riskli görülerek gözetim altına alındı. Kuryelerin beraberindeki bagajlar uçaktan indirildikten sonra dedektör köpekle arandı. Köpeğin tepki verdiği alanın x-ray taraması sonucunda, bagajların taban kısmında şüpheli yoğunluğa rastlandı. Açılarak aranan bagajların tabanlarında özel olarak oluşturulan gizli bölmelerde toplam 1 kilo 300 gram esrar cinsi uyuşturucu ele geçirildi. Operasyonun devamında uyuşturucunun teslim edileceği kişinin evinde yapılan aramalarda ise 1 kilo 700 gram esrar ile 5 adet uyuşturucu hap yakalandı.
 
Gümrük Muhafaza ekiplerinin İstanbul Havalimanında gerçekleştirdikleri 4 ayrı operasyonda yaklaşık 13 kilo ağırlığında uyuşturucu madde ele geçirildi. Uyuşturucu kuryeleri gözaltına alınırken olaylara ilişkin yürütülen soruşturmaların devam ettiği belirtildi. 
 

Son Güncelleme: 07.06.2021 20:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287