Havalimanlarında bayram yoğunluğu

Kurban Bayramı havayolu şirketlerinin yüzünü güldürdü. Bayram dolayısıyla artan yolcu talebi havalimanlarında yoğunluk yaşanmasına neden oldu. Dokuz günlük Bayram tatilinin başlamasıyla birlikte Atatürk Havalimanında yoğunluk yaşanmaya...

banner279
09 Eylül 2016 Cuma 17:40
Havalimanlarında bayram yoğunluğu
Kurban Bayramı havayolu şirketlerinin yüzünü güldürdü. Bayram dolayısıyla artan yolcu talebi havalimanlarında yoğunluk yaşanmasına neden oldu. Dokuz günlük Bayram tatilinin başlamasıyla birlikte Atatürk Havalimanında yoğunluk yaşanmaya başladı. Kurban Bayramı tatilinin dokuz güne çıkarılmasının ardından, tatilini memleketlerinde ve yurt dışında geçirmek isteyen vatandaşlar, havalimanına akın etti. Kurban Bayramı nedeniyle artan yolcu talebini karşılamak için havayolu şirketleri ek seferler koydu.

Türk Hava Yolları, Kurban Bayramı nedeniyle artan yolcu talebini karşılamak için 09-18 Eylül tarihleri arasında Ankara ve İstanbul çıkışlı olmak üzere 50 ek sefer koydu. Pegasus Havayolları ise 8 - 29 Eylül 2016 tarihleri arasında İzmir, Adana, Ankara, Antalya, Bodrum, Dalaman, Diyarbakır, Elazığ, Ercan, Hatay, İstanbul Sabiha Gökçen, İzmir, Kayseri, Mardin, Ordu-Giresun, Samsun Sivas, Şanlıurfa ve Trabzon çıkışlı-varışlı uçuşlarına 96 yeni ek sefer koydu. Onun Air da, 10 - 18 Eylül 2016 tarihleri arasındaki Bayram tatili dönemi süresince koyduğu ek seferlerle 150 bin yolcu taşıyacağını açıkladı.

THY REKOR KIRACAK
Bu arada Türk Hava Yolları cumartesi günü 89 bin yolcu taşıyacak olmasıyla bir günde taşıdığı yolcu sayısıyla rekor kıracak. Cuma günü 86 bin yolcu taşıyacak olan THY’nin bundan önceki rekoru ise bir günde 83 bin yolcu taşımasıyla kırılmıştı.Bu arada THY’nin,Ocak-Ağustos 2015 döneminde 40,7 milyon olan toplam yolcu sayısı, 2016 yılının aynı döneminde yüzde 3,8 artışla 42,3 milyona ulaştı.
(İHA)

Son Güncelleme: 09.09.2016 18:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287