Jacksonville Nasıl Bir Yerdir ?

Jacksonville, Kuzey Amerika kıtası ülkelerinden Amerika Birleşik Devletleri’nin 50 eyaleti arasında yer alan Florida’da bulunan bir şehirdir.

banner279
29 Kasım 2017 Çarşamba 16:53
Jacksonville Nasıl Bir Yerdir ?

Jacksonville, Kuzey Amerika kıtası ülkelerinden Amerika Birleşik Devletleri’nin 50 eyaleti arasında yer alan Florida’da bulunan bir şehirdir. Bu şehir, eyaletin en önemli yerleşim yerleri arasında olup, çok köklü bir tarihe sahiptir. Amerika Birleşik Devletleri’nin en eski şehirleri arasında yer alan Jacksonville, aynı zamanda eyalet sınırları dahilinde yer alan en büyük yüz ölçümüne sahip kent olarak da dikkat çekmektedir. Florida eyaletinin kuzey kesiminde yer alan şehir, aynı zamanda bir liman şehridir. Liman şehri olan bu yerleşim Pasifik Okyanusu’na kıyısı bulunan bir kenttir. Eyaletin Duval County olarak ifade edilen bölgesine bağlı olan bu şehir Miami, Orlando ve Fort Lauderdale sonrasında en çok nüfusa sahip şehirlerin başındadır ve de oldukça kozmopolit bir yapıya sahiptir. Bir liman şehri olması sebebiyle birçok ulusal ve de uluslararası geminin demir attığı önemli şehirlerden olan Jacksonville, merkezi olarak ele alındığı vakit, Miami’den dahi daha yoğun bir nüfusa sahip olmasıyla bilinir. Bu anlamda şehir sadece Florida eyaleti için önemli olmayıp, ülke çapında da çok değerli bir yerleşim yeri olarak görülür.

Jacksonville, Florida eyaletinin kuzey kesiminde yer alsa da bu nokta Amerika Birleşik Devletleri’nin güney kısmı olarak karşımıza çıkar. Son derece önemli bir stratejik konuma sahip olan Jacksonville, bir diğer Amerikan eyaleti olan Georgia’ya da oldukça yakındır. Bu eyalete ulaşmak sadece birkaç saat sürer. Amerika Birleşik Devletleri’nin en kalabalık nüfusa sahip ilk 35 şehri arasında yer alan Jacksonville, Florida eyaleti nazara alındığı vakit ise, ilk 4 içinde kendisine yer bulur. Kuzey Florida’nın en önemli şehri olan Jacksonville, Georgia’ya sadece 40km’lik bir mesafededir. Bu da daha önce dediğimiz gibi çok kısa bir sürede kat edilebilecek bir mesafe olarak kabul edilir. Eyaletin kuzey şehirlerinden olan Jacksonville, bölgenin en gözde ve de en kalabalık şehri olan Miami’ye ise 550km’lik bir mesafede bulunur. Bu mesafe araçla aşılabileceği gibi yerel havayolu şirketleriyle de 40dk’da aşılabilir. Son derece modern bir yerleşim yeri olan Jacksonville, bünyesinde Florida Tiyatrosu, Hemming Park, Memorial Park ve de Jacksonville Skyway gibi son derece önemli lokasyonlara sahip olmasıyla da bilinir.
 
Amerika Birleşik Devletleri’nin en eski şehirlerinden biri olan bu yerleşim yeri 1791 yılında kurulmuştur. Bu tarihle beraber bölgeye yerleşmeye başlayan Amerikan göçmenleri şehri kuran kişiler olmuşlardır. Aradan yaklaşık 40 yıl gibi bir süre geçmesinin sonucunda 1832’de bölge şehir statüsüne kavuşmuş ve de bizzat Amerikan Başkanı Andrew Jackson tarafından isimlendirilmiştir. Merkez olarak kabul edilen ilçelerde yaklaşık olarak 881 bin kişiyi kalıcı olarak ağırlayan Jacksonville, tüm ilçeleri nazara alındığı vakit, 1,7 milyonluk bir nüfusa da sahip olarak dikkatleri çeker. Bölgeye ulaşmak için havayolu, karayolu ya da demiryolunu kullanabilirsiniz. Bu anlamda ciddi bir çeşitliliğe sahip olan Jacksonville, 10, 95 ve de 295 numaralı otoyollara da bağlıdır.

Kaynak ; Bilgiustam

Son Güncelleme: 29.11.2017 16:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287