Kızılay haftası ne zaman?

29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası, Kızılaycılık bilincinin oluşturulmasında ve Kızılay'ın karşılıksız sunduğu hizmetlere kamuoyu desteğini sağlamak açısından büyük önem taşıyor. Bu kapsamda hafta boyunca çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor.

banner279
31 Ekim 2017 Salı 22:45
Kızılay haftası ne zaman?

 
Türkiye genelinde faaliyet gösteren Kızılay Şubeleri ve tüm okullarda çeşitli etkinliklerle kutlanan Kızılay Haftası’nda, öğrencilere ve vatandaşlara Kızılaycılık felsefesi ile temel ilkelerinin tanıtımı, gerçekleştirilen çalışmalar, yenilikler ve hedefler anlatılıyor.
 
“Türkiye’nin emin elleri olarak dünyanın her yerinde hizmet veriyoruz”
 
Kızılay'ın gönüllü olarak yürüttüğü tüm çalışmalarında vatandaşların desteğine ihtiyaç duyduğunu söyleyen Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “Türkiye'nin emin elleri olarak dünyanın her yerinde hizmet veriyoruz. 1868 yılından bu yana ulusal ve uluslararası alanda her koşulda insanların acısını hafifletmeye çalışan ve hizmetlerinde hiçbir ayrım ve çıkar gözetmeyen Kızılay, ülkemizin en köklü ve güçlü yardım kuruluşudur. 149 yıldır insan onurunun korunması amacıyla, gönüllü olarak çalışmalar yürüten Kızılay, günümüze kadar yurtiçi ve yurtdışında milyonlarca ihtiyaç sahibine halkımızın yardım elini uzatmıştır. Kızılay'ın sonsuz bir özveriyle gerçekleştirdiği çalışmalardaki temel gücü yardımsever halkımız ve Kızılaycılık ruhudur.” ifadesinde bulundu.
 
Toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak gibi önemli görevler üstlenen ve birçok konuda da öncü olan Kızılay, kan, ilkyardım, afet müdahale, sağlık, sosyal hizmetler, gençlik ve gönüllülük çalışmaları ile eğitim alanlarında da hizmetler sunuyor.
 
Şubeler çeşitli etkinliklere imza atıyor
 
Kızılay Haftası kapsamında Türk Kızılayı şubeleri de çeşitli etkinliklere imza atıp, bu sevinci vatandaşla paylaşıyor. Etkinliklere Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri de katılıyor.
 
Bu kapsamda Batman 15 Temmuz Şehitleri Anaokulu ve Kızılay işbirliğiyle Batman Üniversitesi Merkez Kampüsünde bir kermes gerçekleştirildi. Geliri Suriye’deki ve Arakan’daki ihtiyaç sahiplerine gönderilecek olan kermese Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş, Milli Eğitim İl Müdürü Mahmut Kurtaran, Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Sabahattin Tezdiğ, Batman Belediyesi Başkan Yardımcısı Hacı Murat Şahin, Türk Kızılayı Batman Şube Başkanı Ali Tezdiğ ile Anaokulu Müdürü Esra Özdemir katıldı.
 
Sabahattin Tezdiğ kermeste yaptığı konuşmada, “29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası içindeyiz. Minik öğrencilerimize bu anlamlı günde gerçekleştirdikleri kermesten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287

banner280