Milli tenisçiye trafik şoku

Milli tekerlekli sandalye tenisçisi, Paralimpik Oyunlarına katılan ilk Türk kadın tenisçi Büşra Ün’ün aracı çekildi. Engelli aracı park yerinden çekilen Ün, “Ben ulaşımımı kolaylaştırmaya çalışırken, ta bilmem kaç kilometre öteye pak et demek nasıl bir mantık bunu çözebilmiş değilim” dedi.

banner279
31 Mart 2017 Cuma 14:35
Milli tenisçiye trafik şoku

Milli tekerlekli sandalye tenisçisi, Paralimpik Oyunlarına katılan ilk Türk kadın tenisçi Büşra Ün’ün aracı çekildi. Engelli aracı park yerinden çekilen Ün, “Ben ulaşımımı kolaylaştırmaya çalışırken, ta bilmem kaç kilometre öteye pak et demek nasıl bir mantık bunu çözebilmiş değilim” dedi.

İzmir’in Bornova ilçesinde gitmesi gereken bir yerde engelli park yeri olmadığı için aracını uzak bir noktada müsait bir yere park eden Büşra Ün, geri döndüğünde aracını park ettiği yerde bulamayınca neye uğradığını şaşırdı. Aracının trafik ekiplerince çekildiğini öğrenen Ün, o anları hemen Twitter’dan paylaşarak isyan etti.

“ENGELLİ PARK YERİ YOK"

Arkadaşlarıyla bir yerlere gitmek için aracını mecburen engelli parkı olmadığı için park etmek zorunda kaldığını anlatan Büşra Ün, “Aydın’da okuyorum, dershaneden çıkınca İzmir’e geldim. Arkadaşlarımla bir yerlere gidecektik. Fakat Bornova’da hemen hemen hiçbir yerde engelliler için park yeri yok. Ben Aydın’da okurken en sıkışık caddelerde bile engelliler için ayrılmış özel ve ücretsiz park yerleri görürken, kendi yaşadığım ilde böyle şeyler göremiyorum maalesef. Evet yasak olan bir yere park ettim diğer herkes gibi çünkü park yeri bulamadım başka. Engelli park yerinin olduğu yer bir tek katlı otoparktı ama benim oraya girip de gitmem gereken yere dönmem zaman alacaktı. O yüzden en yakın yere park ettim. Saat 11’e doğru döndüğümde de arabamın orada olmadığını gördüm. Bir bakkala girip sordum, ‘5 dakika önce çektiler’ dedi. Gece o saatte neden araç çekilir bunu da anlamış değilim “dedi.

“ŞAKA YAPIYORLAR SANDIM"

Aracının çekildiğini görünce neye uğradığını şaşıran milli tenisçi Büşra Ün, “Önce arkadaşlarım şaka yapıyor sandım ama gerçekten de araba gitmiş. Eğer ki babamın çalıştığı yerin aracı olmasa ben orda kaç saat bekleyecektim. Ki bütün işlemleri yapmam gece saat 3’ü buldu. Sağolsun sosyal medyada numarasını bırakanlar, gelip seni eve bırakalım diyenler oldu. Bana kalsa saatlerce orada durabilirdim,çünkü tepki amaçlı orada durdum. Engelli park yeri yoksa ben nereye park edeceğim. Bu benim suçum mu ? Ama gene bana patladı, gene cezayı ben ödedim. 99 lira ceza ödedim. 3 saat sürdü işlemim, sonunda eve gelebildim” diye konuştu.

“BİZ ENGELLİLERİN ARABA ALMASININ SEBEBİ ULAŞIMI KOLAYLAŞTIRMAK"

Engelli aracı olduğunun plakadan tespit edilebildiğine dikkat çeken Büşra Ün, şunları söyledi:

“Ajitasyon yapmak istemiyorum ama engellilerin araba almasının sebebi zaten ulaşımı kolaylaştırmak. Ben ulaşımımı kolaylaştırmaya çalışırken, ta bilmem kaç kilometre öteye pak et demek nasıl bir mantık bunu çözebilmiş değilim. İlk başta çok zoruma gitti. Bir de özellikle akşam saatinde bunun olması beni üzdü. Normal insan olsam uzak bir yere park edebilirdim. Ama yaya bir şekilde nasıl oraya döneceğim. Mecburen oraya park ettim. Ama yasak olması sebebiyle ceza yedim. Ayrıca çekilmeden önce plakadan engelli ruhsatı olduğunu biliniyor ama ona rağmen çekiliyor.”

“LÜTFEN HASSAS DAVRANIN"

Bütün şehirlerde engelliler için daha hassas davranılması gerektiğini dile getiren Ün, “Ben yaşadığım şehri çok seviyorum. Ama bugüne kadar sorunla karşılaşıyoruz ki. Bu karşılaştığım şeyler beni artık ağlamıyor. Ama bir başkasını düşünüyorum, belki daha önce böyle bir şeyle hiç karşılaşmadı, ona ağır gelecek ve psikoloji olarak ne düşünecek. Ceza alamsı gereken kişi o mu? Bunların sorumlusu ben miyim bunu düşünüyorum açıkçası. Kendi şehrim olmak üzere tüm illerde daha hassas davranılmasını umuyoruz, bekliyorum. Umarım böyle şeyler hiç kimse tarafında yaşamaz. Belki de ben böyle şeyler yaşadığım sürece düzeltilme yoluna gidilecek, başkaları böyle şeyler yaşamayacak. O yüzden hazırım, hepsi birden gelsin. Dayanacağız artık” dedi.

Merdivenleri çıkmadığı için ücret ödemişti

Tekerlekli sandalye tenisinde milli gururumuz, Paralimpik Oyunlarına katılan ilk Türk kadın tenisçi Büşra Ün, geçtiğimiz aylarda da noterin merdivenlerini çıkamadığı için 17,74 yol ücreti ödemek zorunda kalmıştı.

HABER 24

Son Güncelleme: 31.03.2017 14:39
Anahtar Kelimeler:
TrafikMilli Tenisçi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287