Nişantaşı Üniversitesi’nin zorunlu Uludağ kampı

Nişantaşı Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencileri ders müfredatlarında bulunan Uludağ’da düzenlenen kış kampına katılmalarını pandemi olmasına rağmen mecburi tuttu.

banner279
17 Şubat 2021 Çarşamba 15:32
Nişantaşı Üniversitesi’nin zorunlu Uludağ kampı

Nişantaşı Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencileri ders müfredatlarında bulunan Uludağ’da düzenlenen kış kampına katılmalarını pandemi olmasına rağmen mecburi tuttu.

Uludağ’da lüks bir otelde bedeli aynı odada kalan kişi sayısına göre 3 ila 4 bin lira değişen fiyat aralıklarında düzenlenen kampta sosyal mesafenin hiçe sayıldığı yemek yiyen öğrencilerin mesafelerinden görülmektedir.

Okulların kapalı olduğu üstelik Devlet’in tüm kurumlarının seferber olduğu, Bilim Kurulu üyelerinin her gün uyarılar yaptığı pandemi döneminde yaklaşık 50 öğrencinin kampa katılmaları nasıl oluyor da mecbur tutuluyor.

Cafe ve restoranların kapalı olduğu bir dönemde pandemi kurallarını hiçe sayarak katılımın mecbur tutulduğu salgın döneminde aileleri bu denli tedirgin etmek hangi kitapta yazıyor?

Kamp bitiminde evlerine dönecek öğrenciler olası bir virüs vakasıyla karşılaşıp çalışan ailelerine bu illeti bulaştırdıklarında bunun hesabını kim verecek? Bu öğrencilerin evlerini kim geçindirecek?

Kısıtlamaların olduğu, Milletçe zor bir dönemden geçtiğimiz bir dönemde eğitim kampına katılımın mecburi tutulması adeta insan sağlığının hiçe sayıldığının bir göstergesidir.

 Nişantaşı Üniversitesi öğrencilerinin bulunduğu lüks otelde aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin de bulunduğu ve otelin tıka basa dolu olduğu da iddia ediliyor.

Son Güncelleme: 17.02.2021 23:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hamdi 2021-02-17 17:26:47

Tanımadığın insanlarla aynı odayı kullanmak,mesafesiz olmak kovid bulaştırmıyor mu acaba....

Avatar
Sedeff 2021-02-17 17:31:55

Yazık kardeşim oh ne ala ne ala

Avatar
Dilan54 2021-02-17 20:13:22

Evlerinde sade ailesi dışında ihtiyarları olan vatandaşlarımız var. Bence çok zamansız bir kamp olmuş umarız bir daha aynı hatayı yapmazlar.

Avatar
Aysel 2021-02-17 21:07:47

Maalesef benim oğlum da Nişantaşı üniversitesinde ve bu kampa gitmesi mecburi
tutuldu... Ağustos da yaz kampına göndermek istemediğimizi covid ile ilgili yeterli önlemin alınmadığı ve oğlumuzun babaannesiyle birlikte
yaşadığı için gelen öğrencilerin hepsine test yapılması konusunda biraz daha hassas olmalarıyla ilgili mail atmamıza rağmen sadece ateş ölçerle önlem alıp, yaklaşık 4 ile 6 kişilik odalarda tanımadığı kişilerle birlikte hiç bir test yapılmadan aynı odada kalmaları gerekiyordu... göndermedik ve dönem uzadı.
Sonuç; pandemiden dolayı yaz kampına göndermedik ama karşımıza kış kampı çıktı.. Üstelik hava şartları nedeniyle ders falanda işlemiyorlarmış.

Avatar
yasemin 2021-02-18 10:30:04

Sayılı Üniversiteler arasında yer alan Nişantaşı Üniversitesi pandemi döneminde öğrencileri bir araya getirmesini yakıştıramadım. Eğitim elbette önemli ancak sağlıktan önemli değildir.

Avatar
Tarık 2021-02-18 18:55:36

Özel okulların para kazanma hırsı maalesef sınır tanımıyor uzaktan eğitim dönemin de hiç bir indirim yapmadıkları gibi zorunlu kamp adı altında hem para kazanma hırsları tam gaz devam ediyor hem de sağlık tedbirlerini hiçe sayıyorlar.

Avatar
Umut 2021-02-18 20:18:16

Skandal bole bi ucreti kim odeyebilir, hele su anki donemde bu kosularda nasil izalasyon saglanabilir...

Avatar
METİN 2021-02-18 20:45:48

Nişantaşı Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu BESYO öğrencisi olarak herşeyi göze alarak mecburen katıldık. Katılmasan bir dert katılsan bir dert ne yapalım.Size soruyorum....

banner287