Nissan Hakkında Bilinmeyenler !

Nissan, Uzakdoğu ülkelerinden Japonya’nın ürettiği dünyaca ünlü bir otomobil markasıdır. Marka, otomotiv sektöründe faaliyet gösterir ve Fransız devi Renault ile ortaklığı bulunur.

banner279
25 Kasım 2017 Cumartesi 12:30
Nissan Hakkında Bilinmeyenler !

Nissan, Uzakdoğu ülkelerinden Japonya’nın ürettiği dünyaca ünlü bir otomobil markasıdır. Marka, otomotiv sektöründe faaliyet gösterir ve Fransız devi Renault ile ortaklığı bulunur. Bu anlamda çok uluslu otomobil şirketleri arasında yer alan Nissan, dünya çapında bir şöhrete sahiptir ve de Japonya’nın en önemli ticari markalarından biridir. Şirket merkezi Japonya’nın Yokohama şehrinde bulunan Nissan, kendi markası dışında ayrıca Infiniti ve Datsun gibi markaların da sahibi konumundadır. Ülkenin en büyük küresel markaları arasında sayılan Nissan, dünya çapında bir pazara sahiptir. Bakıldığında bir kamu kurumu olan Nissan, tıpkı diğer ünlü Japon otomotiv üreticileri gibi devlet tarafından idare edilmektedir. Başka bir ifade ile Nissan da birçok Japon otomobil devi gibi devlet koruması altındadır. Resmi olarak 26 Aralık 1933 tarihinde kurulmuş olan Nissan, 6 farklı kişinin emeği ve birlikteliği ile kurulmuştur. Bunlar Masujiro Hashimoto, Kenjiro Den, Rokuro Aoyama, Meitaro Takeuchi, Yoshisuke Aikawa ve William R. Gorham’dır. Dünya çapında servis gerçekleştiren Nissan, Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika, Asya ve de Okyanusya bölgelerine araç ihracatı gerçekleştirmektedir.

Yeryüzünde hemen hemen bütün ülkelere otomobil ihracatı gerçekleştiren Nissan, özellikle Kuzey Amerika pazarında ciddi satış verilerine ulaşmıştır. Bu ülkeler arasında Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri son derece öne çıkar. Özellikle Birleşik Devletler’de çok yüksek satış rakamlarına ulaşan araç, her yıl milyonlarca Amerikalı tarafından tercih edilmektedir. Otomotiv sektörünün öncülerinden olan Nissan, sadece otomobil üretmekle kalmaz. Aynı zamanda şirket, ticari araç, lüks araç ve forklift gibi çeşitli araçlar üretmektedir. Dünyanın en büyük markalarından biri olan Nissan, ayrıca Infiniti, Nismo ve de Datsun gibi bir diğer Japon markalarının da sahibidir. Japonya iç pazarında oldukça yüksek satış verilerine sahip olan Nissan, dış pazarda da oldukça başarılı rakamlara sahiptir. Özellikle Amerikalı müşteriler Nissan tercihlerinden vazgeçmemiş olmaları sebebiyle Nissan markasını Birleşik Devletler topraklarında yaşatmaya devam etmektedir.

Küresel bir marka olan Nissan, Japonya ve Amerika pazarında çok ciddi satış rakamlarına sahiptir. Bunun dışında marka Avrupa pazarına da açılmış ve Kuzey Amerika kadar olmasa da burada da oldukça iyi satış rakamları yakalanmıştır. Nissan, Renault ile ortaklık tesis etmiş ve de şirket hisselerinin yüzde 43,4’ü Fransız devine devredilmiştir. Dünya çapında bir marka olan Nissan, bu anlamda ciddi bir istihdam desteği de sunar. Günümüz itibariyle şirket bünyesinde yaklaşık olarak 145 bin çalışanı bulunan Nissan, bu klasmanda da dünyanın en çok çalışanına sahip 10 otomotiv üreticisi arasında yer alır. Şirket kurulduğu günden bugüne dek sürekli olarak kar açıklamıştır. Her geçen yıl kar oranını daha da artıran Nissan, otomotiv sektörünün en güçlü markalarından biri haline gelmiştir.

Kaynak ; Bilgiustam

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287