Okul Kantinleri Çok Sıkı Denetlenecek

2017-2018 Eğitim-Öğretim senesiyle birlikte kantin ve yemek hanelerdeki denetim yapılmaya başladı. 

banner279
22 Eylül 2017 Cuma 14:23

2017-2018 Eğitim-Öğretim senesiyle birlikte kantin ve yemek hanelerdeki denetim yapılmaya başladı.

Günlerinin büyük bir kısmı okullarda geçiren milyonlarca öğrenci gıda ihtiyacını karşıladığı yerler hijyen açısından denetimden geçti. 

Palandöken ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki okulların kantinlerini mercek altına aldı. 

Kantinlerdeki hijyen kuralları ve gıda ürünlerinin kontrol yapıldığı denetimlerde, işletmecilerin hijyen kurallarına uyup uymadığı, ürünlerin son kullanma tarihleri gözden geçirildi.

Velilerimizin gönlü rahat olsun, çocukları bizlere emanet.

Denetimlerin özel bir titizlikle yapıldığını söyleyen Palandöken ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Metin Yiğit, şunları söyledi:

Kendi bölgemizde ilköğretim, ortaöğretim ve lise okullarının kantin ve yemekhanelerin denetimlerini yapmaya başladık. Bakanlığımızın yönetmeliği kapsamında bölgemizde kantin ve yemekhanelerinin senede iki defadan az olmaması kaidesiyle denetimleri yapıyoruz. 

Biz okullarımızın başlamasıyla birlikte tüm denetimlerimize başladık. Velilerimizin gönlü rahat olsun, çocukları bizlere emanet. Mühendislerimiz vasıtasıyla yapmış olduğumuz denetimlerde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadık. 

Önümüzdeki haftalarda çocuklarımızı ALO 174 ihbar ve şikayet gıda hattını tanıtıp öğreteceğiz. Bu kapsamda çocuklarımıza dengeli beslenme, obezite, gıda hijyeni konusunda bilgilendirme yapmış olacağız.

Yapılan denetimlerle ilgili de bilgi veren Yiğit, “Ceza konusu en son düşündüğümüz bir olay. Öncelikle işletme sahiplerini, öğrencilerimizi, okul yöneticilerini bilgilendiriyoruz. 

Dikkat etmeleri gereken hususları hatırlatıyoruz. Denetimlerimizi yaparken öncelikle hijyen açısından çok titiz davranıyoruz. İşletme sahiplerinin bone kullanmaları, gıdaların soğuk zincirinin bozulmaması, son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin bulundurulmaması konusunda uyarıyoruz.

Sorumluluk alanlarındaki okullardaki denetimlerde olumsuz bir durumla karşılaşmadıklarını söyleyen Metin Yiğit, “Hijyen konusunda işletmecilerimizin duyarlı olduğunu gördük. 

Denetimlerde herhangi bir eksikliğin olmadığına şahit olduk.

Denetimlerden memnuniyet duyduklarını söyleyen kantin işletmecileri ise “Devamlı denetim geçiriyoruz. Uygulamaları olumlu buluyoruz, bizler için de iyi oluyor. Yasaklı olan ürünlerimiz bulundurmuyoruz. Çocuklar bizim çocuklarımız sağlıklarına dikkat ediyoruz.

(İHA)

Son Güncelleme: 22.09.2017 16:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287