Osmaniye şehidini son yolculuğuna uğurladı

PKK’lı teröristlerce Şırnak’ın Cizre ilçesinde düzenlenen bombalı terör saldırısında şehit olan 22 yaşındaki Burak Mart, memleketi Osmaniye’de son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Mart, Osmaniye’nin 234’üncü şehidi oldu. Şehit...

banner279
28 Ağustos 2016 Pazar 13:22
Osmaniye şehidini son yolculuğuna uğurladı

PKK’lı teröristlerce Şırnak’ın Cizre ilçesinde düzenlenen bombalı terör saldırısında şehit olan 22 yaşındaki Burak Mart, memleketi Osmaniye’de son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Mart, Osmaniye’nin 234’üncü şehidi oldu.
Şehit Mart’ın naaşı ilk olarak Düziçi ilçesinin Ellek beldesinde Çıraz Mahallesi’ndeki baba evine getirildi. Ayakta durmakta zorlanan Baba Erhan Mart, burada ‘Şehidimizi getirdim ana’ diye feryat etti. Helallik alınmasının ardından şehidin naaşı daha sonra belde mezarlığına götürüldü. Burada düzenlenen törende, şehidin özgeçmişi okundu ve dua edildi. Düziçi İlçe Müftüsü Ramazan Sancak, yaptığı konuşmada şehitler için Kur’an-ı Kerim’den ayetler, Hz. Peygamber’in hadislerinden okudu. Sancak, "Şehidin bugün Allah katında düğün günüdür. Bizler bugün nasıl kederliysek, onun Rabbine kavuştuğu ve sevindiği gündür" dedi.
Törende baba Erhan, anne Rukiye ve kız kardeşleri Reyyan ile ağabeyinin polis şapkasını giyen 11 yaşındaki Nisanur tabuta sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Anne Rukiye oğlunun tabutuna sarılarak, "Ne kadar güzelsin, gururla gidiyorsun kuzum. Güle güle kuzum. Dünyada da ahirette de gururlandırdın kuzum. Ne kadar da güzel bakıyorsun kuzum. Nur içinde yat kuzum" diye ağıt yaktı. Bu arada acılı babayı da Vali Kerem Al ve milletvekilleri teselli etmeye çalıştı. Diğer yandan rahatsızlanan bazı aile yakınlarına da sağlık ekibi müdahale etti.
İlçe Müftüsü Ramazan Sancak’ın kıldırdığı cenaze namazı sonrasında meslektaşlarının omuzlarında taşınan Şehit Burak Mart’ın cenazesi, Ellek belde mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. Mart Ailesi’nin en büyük ve tek erkek çocuğu olan şehit Burak Mart’ın İstanbul’daki görevinin ardından tayininin Cizre’ye çıktığı ve 20 gün önce göreve başladığı öğrenildi.
Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınları, Vali Kerem Al, Osmaniye Milletvekilleri Suat Önal, Mücahit Durmuşoğlu ve Ruhi Ersoy, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı, EMŞAV Osmaniye Şube Başkanı Mahmut Kaplan, Türkiye Harp malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şube Başkanı Durmuş Öksüz, siyasi parti ve STK temsilcileri, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.
(İHA)

Son Güncelleme: 28.08.2016 13:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287