RTÜK Başkanı Şahin ‘Geleceğin Ekranı Zirvesi’ne Katıldı

RTÜK Başkanı Şahin ‘Geleceğin Ekranı Zirvesi’nde “RTÜK olarak terörü öven ve teröre hizmet eden yayınları hiçbir mecrada kabul etmiyoruz” vurgusu yaptı.

banner279
03 Ekim 2023 Salı 17:43
RTÜK Başkanı Şahin ‘Geleceğin Ekranı Zirvesi’ne Katıldı
RTÜK Başkanı Şahin ‘Geleceğin Ekranı Zirvesi’nde “RTÜK olarak terörü öven ve teröre hizmet eden yayınları hiçbir mecrada kabul etmiyoruz” vurgusu yaptı.

 
Netflix, Habitat Derneği ve ICC Türkiye iş birliğiyle hayata geçirilen ‘Geleceğin Ekranı Zirvesi’ ikinci kez  TOBB Türkiye Kreatif Endüstriler Meclisi destekleriyle TOBB Kabul Salonu’nda gerçekleşti. Zirvede konuşma gerçekleştiren RTÜK Başkanı Şahin teröre hizmet eden yayınlara geçit verilmeyeceğinin altını çizerek “ RTÜK olarak terörü öven ve teröre hizmet eden yayınları hiçbir mecrada kabul etmiyoruz.”  vurgusu yaptı.

 
RTÜK Başkanı Şahin, "Geleceğin Ekranı" projesinin, dijitalleşme karşısında bireylerin korunmasını amaçlayan takdire şayan bir çalışma olduğunu belirterek, “70 ilden 2500'ün üzerinde ebeveyn ve öğretmene ulaşılması, 40 bini aşkın çocuğumuzun bilinçlendirilmesi faaliyetlerini ortaya koyan sizlere şükranlarımı sunuyorum. Dijital okuryazarlık kavramının toplum geneline yayılması ve genç nesillere bilinçli içerik tüketim alışkanlıkları kazandırılmasını hedefleyen projeyi başarıyla devam ettiren ICC Türkiye, Habitat Derneği ve Netflix’e ayrı ayrı teşekkür etmeyi borç biliyorum.” dedi.

 
Dijitalleşmenin hızla yayıldığına dikkat çeken Şahin , geleneksel yayıncıların da dijital alanda varlık gösterdiğini vurguladı. Ancak dijital izlerin takip edilebilirliği gibi tehditlerin de bulunduğuna RTÜK Başkanı Şahin tarafından dikkat çekildi ve bu nedenle çocuk ve gençlerin korunmasının öneminin altı çizildi.

 
Toplantıda Şahin ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile yapılan önemli bir protokolün imzalandığını duyurdu. Protokolün, ailenin bütünlüğünün korunması, çocuklara sosyal destek sağlanması ve eğitim faaliyetlerinin bulunması amacını taşıdığı söylenerek beş yıl süreli faaliyetlerin bu kapsamda yürütüleceği açıklandı.

 
Etkinlikte ayrıca "Gözünden sakındığını dijitalden de sakın" başlıklı kampanyanın başlatıldığı ve "Beni Paylaşma" mottosuyla dijital tehlikelere karşı farkındalık oluşturmayı amaçlayan çalışmanın RTÜK tarafından desteklendiği ifade edildi.

 
Toplantının, sektöre önemli katkılar sunacağı ve ilerleyen aşamalarda akademik camiaya rehberlik edeceği belirtildi.

 
Geleceğin Ekranı Zirvesi, dijital okuryazarlık, bilinçli içerik tüketimi ve dijital ebeveynlik konularını ele aldı. Toplantıya, TOBB Türkiye Kreatif Endüstriler Meclisi, Netflix Kamu Politikaları Direktörü Pelin Mavili, Ankara Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Demir, Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ve alanında uzman pek çok isim katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287