RTÜK Başkanı Şahin, ‘Yeni Medya ve İletişim Kampı’na Konuk Oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın (GSB) Öğrenci Yurtlarında kalan üniversite öğrencilerinin akademik ve entelektüel bilgiye ulaşmalarını sağlamak için düzenlediği ‘Yeni Medya ve İletişim Kampı’na konuk olan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin açıklamalarda bulundu.

banner279
30 Ocak 2024 Salı 10:42
RTÜK Başkanı Şahin, ‘Yeni Medya ve İletişim Kampı’na Konuk Oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından her yıl yapılan Kış Kampları kapsamında düzenlenen ‘Yeni Medya ve İletişim Kampı’ Denizli’de başladı. Kampa katılarak gençlerle bir araya gelen RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin gündeme dair bilgiler verdi.

KYK Yurtlarının gençlerin evi olduğunu kaydeden Şahin, öğrencilere barınma, beslenme ve çalışma ortamı sunan modern yurtlarla iftihar ettiklerini vurguladı. Medyanın rolü üzerine gençleri bilgilendiren RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu olarak, Türkiye Cumhuriyetini, Türk medyasını, ve Türk insanını her türlü olumsuzluktan korumak adına bu alanda yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtti.

‘Yalan haber dünyada güvenlik sorunu olarak tartışılıyor’

Hakikat sonrası çağın en ciddi problemlerinden biri olan dezenformasyona karşı medyanın sorumlulukları çerçevesinde hatırlatmalarda bulunduklarını kaydeden Şahin hakkında en fazla dezenformasyon yapılan kurumlardan birinin RTÜK olduğunu ifade etti. Şahin konuşmasına şöyle devam etti:

“Fakat biz tüm bu sistematik kampanyalara karşı hukuk çerçevesinde sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalışıyoruz. Yapılan tüm bilimsel çalışmalarda ve pratik olarak da gözlemlerimiz yalan bir haberin yaygınlaşma hızının doğrunun hızından kat ve kat fazla olduğunu gösteriyor. Özellikle dijital mecralarda bu hız daha da artıyor. Yalan haber bugün dünyada bir güvenlik sorunu olarak tartışılıyor. Çeşitli ülkeler yalan habere karşı farklı çalışmalar gerçekleştiriyor. Sonra İngiltere’de hükümet toplumun dijital platformların rahatsız edici içeriklerinden korunması, içeriklerin denetlemesi için “Çevrimiçi Güvenlik Yasası” ile OFCOM’u yetkilendirdi. Almanya ve Fransa da sosyal medya alanında sıkı düzenlemeleri hayata geçirdi”

RTÜK'ün 'Gençlerin Medya Kullanımı ve Dijital Okuryazarlık Araştırması' verilerini açıklayan Şahin, sorularını yanıtladığı gençlerle fotoğraf çektirdi ve sohbet etti.

Kaynak: rtuk.gov.tr

Son Güncelleme: 30.01.2024 10:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287