Şehit korucu Kürtçe ağıtlarla defnedildi

Mardin’in Dargeçit ilçesinde terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Geçici Köy Korucusu Yılmaz Alpsoy, Midyat’ta Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi.Mardin’in Dargeçit ilçesinde PKK’lı teröristlerin kontrol...

banner279
03 Eylül 2016 Cumartesi 17:57
Şehit korucu Kürtçe ağıtlarla defnedildi

Mardin’in Dargeçit ilçesinde terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Geçici Köy Korucusu Yılmaz Alpsoy, Midyat’ta Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi.
Mardin’in Dargeçit ilçesinde PKK’lı teröristlerin kontrol noktasına uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda şehit olan Geçici Köy Korucusu Yılmaz Alpsoy, Mardin’de düzenlenen törenin ardından Kürtçe ağıtlarla son yolculuğuna uğurlandı. Şehit korucunun yakınlarının Kürtçe ağıtlar yakarak gözyaşları döktüğü törende şehidin cenazesi önce Sanayi Mahallesi’nde bulunan evine getirildi. Burada ailesinden helallik alınmasının ardından cenazesi Gölcük Mahallesi’nde bulunan Hazreti Süleyman Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Kalo Mezarlığı’nda defnedildi.
Törene Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Vahit Şentosun, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Halil İbrahim Çiftçi, İlçe Müftüsü Şafi Bilik, Belediye Başkan Yardımcıları Mekan Taş, Tevfik Baysal, şehit ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehit korucu sevenleri gözyaşları arasında tekbir ve dualarla teröre tepki gösterdi. Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçen gurup teröre lanet okudu. Evli iki çocuk babası olan şehit korucu Yılmaz Alpsoy’un, bir buçuk yıl öne koruculuğa başladığı öğrenildi. En büyük oğlu İbrahim 4, Bünyamin 2 yaşında. Eşi Gülcihan Alpsoy’un ise üçüncü çocuğuna hamile olduğu öğrenildi.
Şehidin babası Cemil Alpsoy, teröre tepki göstererek, “Analar ağlamasın, barış istiyoruz” dedi. Annesi Samiye Alpsoy ise Kürtçe ağıtlar yakarak şehit olan oğlu için gözyaşı döktü. Eşi Gülcihan ise acıya dayanamayarak hastaneye kaldırıldı.
Mardin’in Dargeçit ilçesinin girişinde bulunan kontrol noktasına dün akşam saatlerinde PKK’lı teröristler uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda uzman çavuş Mansur Cansız, uzman onbaşı Cem Kanbur ile geçici köy korucusu Yılmaz Alpsoy şehit olmuş, 1 asker, 2 geçici köy korucusu ve bir sivil kadın yaralanmıştı.
(İHA)

Son Güncelleme: 03.09.2016 18:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287