Şehit polisler gözyaşları arasında toprağa verildi

Elazığ’daki terör saldırısında şehit olan polis memuru Yusuf Kenan Mutlu ile Adıyaman’da trafik kazasında şehit olan özel hareket polisi Seracettin Kılınç, memleketleri Malatya’da binlerce kişinin katılımıyla ebediyete uğurlandı.Malatya’ya...

banner279
19 Ağustos 2016 Cuma 14:44
Şehit polisler gözyaşları arasında toprağa verildi

Elazığ’daki terör saldırısında şehit olan polis memuru Yusuf Kenan Mutlu ile Adıyaman’da trafik kazasında şehit olan özel hareket polisi Seracettin Kılınç, memleketleri Malatya’da binlerce kişinin katılımıyla ebediyete uğurlandı.
Malatya’ya 2 şehit acısı birden düştü. Elazığ’da PKK’lı teröristlerin bombalı saldırısında şehit olan polis memuru Yusuf Kenan Mutlu (48) ile Adıyaman’da zırhlı polis aracının kaza yapması sonucu şehit olan özel hareket polisi Seracettin Kılınç (28) için memleketleri Malatya’da cenaze töreni düzenlendi. Cuma namazı sonrası şehir mezarlığında düzenlenen cenaze törenine Malatya Valisi Mustafa Toprak, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 2. Ordu Komutanlığı Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba,, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, Malatya İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Baro Başkanı Enver Han, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.
Şehitlerin Türk bayrağına sarılı tabutlarını gören şehit yakınları gözyaşlarına hakim olamazken, acılı aileler güçlükle ayakta durabildi. İl Müftüsü Ümit Çimen tarafından şehitler için dua okunduktan sonra cenaze namazı kılındı. Şehit Yusuf Kenan Mutlu’nun oğlu Kağan Mutlu da babası için saf tuttu. Namazdan sonra şehit Seracettin Kılınç’ın babası Mehmet Kılınç, oğlunun fotoğrafını aldı ve uzun süre sarılarak ağladı. Şehit Kılınç’ın annesi Pakize Kılınç ve 4 ay önce nişanlandığı Hatice ise güçlükle ayakta durabildi.
Cenaze töreninde sık sık tekbir getirilirken teröre lanet yağdı. Öte yandan, şehit polis Mutlu’nun Elazığ Emniyet müdür yardımcısının makam şoförü olduğu öğrenildi.
(İHA)

Son Güncelleme: 19.08.2016 15:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287