Şehit uzman çavuş memleketine uğurlandı

Siirt’in Baykan ilçesinde askerin aracın devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Halil İbrahim Kara’nın cenazesi düzenlenen törenin ardından memleketi Kilis’e uğurladı. Siirt 3’üncü Tugay komutanlığı Şehit binbaşı Zafer...

banner279
09 Ağustos 2016 Salı 21:37
Şehit uzman çavuş memleketine uğurlandı

Siirt’in Baykan ilçesinde askerin aracın devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Halil İbrahim Kara’nın cenazesi düzenlenen törenin ardından memleketi Kilis’e uğurladı.
Siirt 3’üncü Tugay komutanlığı Şehit binbaşı Zafer Kılıç talim alanında düzenlenen törene, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Siirt 3’üncü Tugay komutanı Piyade Kurmay Albay Selçuk Yavuz, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Siirt İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, İl Jandarma Komutanı Albay Halidun Eren, Ak Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Nedim Kuzu, çeşitli sivil toplum örgütleri ve kurum müdürleri katıldı.
Şehidin naaşının tören alanına gelişi, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda, şehidin öz geçmişi okundu. Siirt İl Jandarma Komutanı Albay Halidun Eren, uzman çavuş Halil İbrahim Kara’nın vatan ve millet aşkıyla kendisine tevdi edilen her türlü görevi layıkıyla yerine getiren bir vatan evladı olduğunu söyledi. Eren, "Halil İbrahim Kara bunu yaparken hiçbir beklenti içinde olmayan kardeşimizdi. Bu kardeşimiz bugün yine gittiği bir vazifeden dönerken alnında ve kader defterinde yazılı şehitlik mertebesine ulaşmıştır" dedi.
Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas tarafından dua okumasının ardından şehidin naaşı memleketi Kilis’e uğurlandı.
(İHA)

Son Güncelleme: 10.08.2016 01:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287