Trakya Üniversitesi’nde öğretim üyesi, Bulgaristan’da Cumhurbaşkanı adayı oldu

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Velislav Minekov, memleketi Bulgaristan’da Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterildi. Bulgaristan’ın en büyük sanatçılarından biri olan Mineko, hayatı, sanatçı kimliği...

banner279
03 Eylül 2016 Cumartesi 10:04
Trakya Üniversitesi’nde öğretim üyesi, Bulgaristan’da Cumhurbaşkanı adayı oldu

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Velislav Minekov, memleketi Bulgaristan’da Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterildi.
Bulgaristan’ın en büyük sanatçılarından biri olan Mineko, hayatı, sanatçı kimliği ve Bulgaristan’da Cumhurbaşkanı adayı olması ile ilgili yaptığı açıklamada, “Tüm dünyayı gezdim ve eğitimler verdim. Trakya Üniversitesine ilk geldiğimde buradaki güzel şartlar beni çok etkiledi. Buradaki çalışma şartları Balkanlardaki birçok üniversiteden daha iyi. Burada öğrenciler ve akademisyenler de çok iyi ve yetenekli. Burada yeni bölümler açmayı planlıyoruz. Edirne tarihi bir şehir” dedi.
Türkiye’deki çalışmaları ile ilgili de bilgi veren Prof. Dr. Velislav Minekov, “Öncelikle Türkiye’yi çok seviyorum. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Türkiye’nin birçok yerinde eserlerim sergileniyor. Burada çalışmalarım sanatseverler tarafından büyük ilgi görüyor. Birçok sergi açtım ve sergilere eserlerim ile katıldım” ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Velislav Minekov, ülkesinde siyasi ve aktivist kişiliği ile tanınırken, kendisinin Bulgaristan’da Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesi ile ilgili şunları kaydetti:
“Ülkemde sadece sanatçı kimliğim ile tanınmıyorum. Ben toplumsal olaylara karşı sorumluluk hisseden bir vatandaşım. Ülkemde birçok konu hakkında fikirlerimi dile getirmekten çekinmedim. Bu özelliğim sayesinde Bulgaristan’da Cumhurbaşkanı adayı olmam için bir teklif getirildi. Bu çok büyük bir makam ve büyük bir sorumluluk.”
(İHA)

Son Güncelleme: 03.09.2016 12:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287