Türkiye-Azerbaycan arasında sadece kimlik kartıyla seyahat edilebilecek

Azerbaycan ve Türkiye vatandaşlarının karşılıklı olarak sadece nüfus cüzdanı ile 90 gün seyahat edebilmelerini sağlayan anlaşma resmî gazetede yayınlandı.

banner279
30 Ocak 2021 Cumartesi 12:40
Türkiye-Azerbaycan arasında sadece kimlik kartıyla seyahat edilebilecek

Dışişleri Bakanlığı, 10 Aralık 2020 tarihinde Bakü'de imzalanan protokolle Türkiye ve Azerbaycan vatandaşlarına karşılıklı ziyaretlerde kimlikle seyahat imkanı tanındığını açıklamıştı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetine icabetle 9-10 Aralık'ta Azerbaycan'a resmi bir ziyaret gerçekleştirdiği hatırlatılarak, şöyle denilmişti:

"Bu anlamlı ziyaret sırasında halklarımızın daha sıkı biçimde kenetlenmesinin önünü açacak olan iki ülke vatandaşlarının kimlik kartlarıyla karşılıklı ziyaretlerine imkan tanıyan protokolün imzalanmasından büyük bir memnuniyet duyuyoruz.

Azerbaycan'ın Türk vatandaşlarına uyguladığı vizeyi kaldırmasının hemen akabinde, 25 Şubat 2020 tarihinde iki ülke vatandaşlarının vizesiz ikamet süreleri 30 günden 90 güne çıkartılmıştı.

Sayın Bakanımızın Azerbaycanlı mevkidaşıyla 10 Aralık tarihinde imzaladığı bu protokol ile de iki ülke vatandaşları sadece kimlik kartı ibraz etmek suretiyle Türkiye ve Azerbaycan’a gidebileceklerdir.

Halklarımız arasındaki teması daha da artıracak olan bu yeni düzenleme aynı zamanda can Azerbaycan ile ilişkilerimizin ulaştığı seviyeyi göstermesi bakımından son derece anlamlıdır."

RESMİ GAZETE'DE YAYINLANDI

Azerbaycan ve Türkiye vatandaşlarının karşılıklı olarak sadece nüfus cüzdanı ile 90 gün seyahat edebilmelerini sağlayan anlaşma Cumhurbaşkanı tarafından imzalanarak bugün resmî gazetede yayınlandı.

Üçüncü ülkelerden bu iki ülkeye girişlerde pasaport devam edecek.

Son Güncelleme: 30.01.2021 16:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287