49 ilde mali suç örgütlerine operasyon: 146 gözaltı

İçişleri Bakanlığı koordinesinde 49 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda tefecilik ve dolandırıcılık suçlarına karıştığı belirlenen 146 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon kapsamında sahte altın üretimi yapılan bir atölye de ortaya çıkarıldı.

banner279
14 Mayıs 2025 Çarşamba 10:47
49 ilde mali suç örgütlerine operasyon: 146 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 49 ilde mali suç örgütlerine yönelik eş zamanlı operasyonlar düzenlendiğini ve operasyonlar kapsamında 146 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, operasyonlara dair detayları sosyal medya hesabından paylaştı.

Adana, İstanbul, İzmir, Ankara başta olmak üzere toplam 49 ilde düzenlenen operasyonlarda şüphelilerin; tefeciliknitelikli dolandırıcılıkzimmetihaleye fesat karıştırmaresmi belgede sahtecilikparada sahtecilik ve vergi usul kanununa muhalefet gibi suçlara karıştığı belirtildi.

Operasyonlar sonucunda çok sayıda çek, senet, dijital materyal ve dokümana el konulurken, sahte altın üretimi yapılan bir atölye de deşifre edildi. Ayrıca 8 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Yerlikaya açıklamasında, "Hiçbir yasa dışı oluşum, milletimizin huzurunu ve güvenliğini tehdit edemez. Tefecilere, dolandırıcılara ve mali suç örgütlerine karşı mücadelemiz kararlılıkla sürecek" ifadelerine yer verdi.

Başarılı operasyon için valilikleri, cumhuriyet başsavcılıklarını ve emniyet birimlerini tebrik eden Yerlikaya, halkın ekonomik güvenliğini hedef alan yapılara karşı sıfır tolerans politikası izlediklerini vurguladı.

ANKARA-BHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287

banner234

banner233