Çengel operasyonunda 1 milyon litre kaçak akaryakıta el konuldu!

Akaryakıt kaçakçılığına yönelik aralarında Bursa, İstanbul, Adıyaman, Yalova, Batman gibi illerin de olduğu 46 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen "Çengel-3" operasyonlarında 1 milyon litre ve piyasa değeri yaklaşık 38 milyon TL olan kaçak akaryakıt ele geçirildi.

banner279
30 Kasım 2023 Perşembe 17:57
Çengel operasyonunda 1 milyon litre kaçak akaryakıta el konuldu!

ANKARA (İGFA) - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, akaryakıt kaçakçılığına yönelik 46 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen "Çengel-3" operasyonlarıyla ilgili olarak sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Operasyonlarda: 278 adreste arama yapıldı ve 1 milyon litre ve piyasa değeri yaklaşık 38 milyon TL olan kaçak akaryakıt ele geçirildi. 91 şahsa adli işlem, 43 şahsa idari işlem yapıldı. Toplamda 20 milyon 825 bin 351 TL idari para cezası uygulandı.  Gelir İdaresi Başkanlığı taşra birimlerinin de katıldı operasyonda, Gelir İdaresi Başkanlığı ile yapılan ortak değerlendirmede piyasa değeri  yaklaşık 13 Milyon TL’lik vergi kaybının önüne geçilmiş oldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287

banner234

banner233