Darbe Girişiminde Bulunan Komutanlar Bir Bir Tutuklanıyor

Türkiye halkı milli iradeye sahip çıktı. Halkın desteği arkasında hisseden vatansever emniyet güçleri darbe girişiminde bulunan FETÖ'cüleri bir bir tutukladı...

banner279
16 Temmuz 2016 Cumartesi 13:46
Darbe Girişiminde Bulunan Komutanlar Bir Bir Tutuklanıyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından ediniline bilgiye göre İstanbul'da darbe girişiminde bulunan yüzlerce asker gözaltına alındı.

EGE ORDU KOMUTANI TUTUKLANDI
Bölücü terör örgütü FETÖ mensuplarının darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, Ege Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen, İzmir'de gözaltına alındı.

ADANA'DA 2'Sİ ALBAY 2 ASKERİ HAKİM GÖZALTINA ALINDI
Adana'da, darbe girişimi kapsamında 2 albay ile 2 askeri hakim gözaltına alındı.

Sabah saatlerinde bir emniyet müdür yardımcısı ile birlikte sivil polisler, General İzzettin Çalışkan Kışlası'na geldi. Bir süre askerlerin girişine izin vermediği polisler, yapılan görüşmeler sonucu 2 albay ile 2 askeri hakimi gözaltına aldı. Adana Adli Tıp Birimi'ne getirilen şüpheliler gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında bulunan Topçu Kurmay Albay Turgut Çelebi, neden gözaltına alındığını soran gazetecilere, "Arkadaşlar bir yanlış anlaşılma var" dedi. Şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

KARABÜK'TE KURMAY ALBAY GÖZALTINA ALINDI
Karabük'te bir kurmay albay ve 2 emniyet şube müdürü gözaltına alındı.

Türkiye'de darbe girişimi sonrasında ülke genelinde yapılan operasyon kapsamında çok sayıda üst rütbeliye yönelik yapılan operasyon kapsamında Safranbolu 125. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı İstihkâm Kurmay Albay Sedat Arıcan Karabük Valiliğine geldiği sırada Karabük Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever ve görevli polisler tarafından gözaltına alındı. Ekipler tarafından Valilik giriş merdivenlerinde gözaltına alınan Kurbay Albay polis ekiplerince Karabük Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Öte yandan, operasyon kapsamında Karabük Emniyet Müdürlüğünde görevli iki şube müdürü de gözaltına alındı.

DARBECİLERİ VATANDAŞ KENDİ ELİYLE POLİSE TESLİM ETTİ
Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığında FETÖ'nün darbe girişimine katılan askerler, karargahta görevli diğer askerlerce polise teslim edildi. Gözaltına alınarak sivil polis aracına konulan üniformalı askerlerin rütbeleri sökülerek yere atıldı.

Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığında FETÖ'nün darbe girişimine katılan askerler, polisle işbirliği yapan birlikte görevli diğer askerler tarafından emniyet güçlerine teslim edildi.

Gözaltına alınarak sivil polis aracına konulan üniformalı bir grup askerin sökülen rütbeleri ve çıkarılan bereleri tek tek yere atıldı. Birliğin nizamiyesine Türk bayrakları asılırken, nizamiye önünde toplanan vatandaşlar, İstiklal Marşı okudu.

Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığına giden yollar ise kamyonlarla trafiğe kapatıldı.

MALTEPE'DE 6 ÜST RÜTBELİ ASKER TUTUKLANDI
Maltepe'de bulunan Nurettin Baransel Kışlası önüne yüzlerce kişi akın etti. Kışlanın kapısına tank çıkışını engellemek için kamyonlar parkedildi. Polisin kışlada yaptığı operasyonda 6 üst rütbeli subayın gözaltına alındığı öğrenildi.

754 DARBECİ ASKER TUTUKLANDI
FETÖ'nün darbe girişimine yönelik çatışmalarda, güvenlik güçlerince terör örgütü mensubu 754 kişi gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığından edinilen bilgiye göre, darbe girişiminde bulunan FETÖ mensubu 754 kişi yakalandı.

Ayrıca, FETÖ/PDY mensuplarının darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturmalar kapsamında, Türkiye genelinde 754 Türk Silahlı Kuvvetleri mensubunun gözaltına alındığı öğrenildi.

KAYSERİ'DE DARBECİ ALBAYA TUTUKLAMA
Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bir grubun darbe girişiminin önlenmesinin ardından Pilot Hava Albay Erhan Baltacıoğlu gözaltına alındı.

Kayseri 12'nci Hava Ana Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'nda görevli Pilot Hava Albay Erhan Baltacıoğlu'nun askeri darbenin Kayseri sorumlusu olduğu ve komutanlarının bilgisi dışında 6 askeri nakliye uçağının izinsiz olarak kaldırıldığı ileri sürüldü. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gözaltına alınması kararını verdiği Hava Pilot Albay Erhan Baltacıoğlu, kendisini odasına kilitledi ve askerlere kendisini almaya gelenlerin vurulması emrini verdi. Kayseri Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alınan Hava Pilot Albay Baltacıoğlu, Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Hava Pilot Albay Baltacıoğlu'nun sorgusunda vereceği bilgi doğrultusunda Kayseri'de başka gözaltılar da olacağı ileri sürüldü.

Bu arada Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nün birkaç ay önce FETÖ/PYD terör örgütünce Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bir kalkışma yapılacağına ilişkin Emniyet Genel Müdürlüğü'ne uyarı yapıldığı ileri sürüldü.

İZMİT'TE 22 KİŞİ TUTUKLANDI
İZMİT'te, binlerce kişi darbe girişimini protesto etti. Toplanan kalabalık, Kartepe'de bulunan askeri birlikten ayrılan tankların ilerlemesine engel oldu. Polis, 5 tanka el koyarken, 22 asker gözaltına alındı.

İzmit'te darbe girişimini protesto etmek isteyen onbinlerce kişi Perşembe Pazarı Mevkii'nde toplandı. D-100 Karayolu ve kent merkezindeki yollarda trafik, darbeye karşı gelmek için yollara dökülenler nedeniyle durma noktasına geldi. Ellerinde Türk bayrakları bulunanlar, darbe girişimini protesto etti. Toplanan binlerce kişi bir ağızdan tekbir getirdi. Kocaeli'nin Kartepe İlçesi'nde bulunan Muharebe Hizmet Destek Eğitim Komutanlığı'ndan çıkan 5 tanka yüzlerce kişi engel oldu. Kalabalık grupta bulunanlar askerlere tepki gösterdi. Polis, 22 askeri gözaltına aldı. 5 tanka polis tarafından el konuldu. Kışlanın önüne kamyonlarla barikat kurularak giriş çıkışlara izin verilmedi.

ASKERİ ÜSTEN ÇIKMAK İSTEYEN DARBECİLERE İZİN VERİLMEDİ
Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığından çıkmak isteyen bazı askeri araçlara polis ve vatandaşlar izin vermiyor.

Alınan bilgiye göre, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığından bazı askeri araçların dışarı çıkacağını haber alan bazı vatandaşlar ile sivil polis ekipleri, kışla çevresinde güvenlik önlemleri aldı.

Belediyelere ait çok sayıda iş makinası ile işçi taşımacılığı yapan bazı firmalara ait minibüs ve otobüslerinde kışlanın etrafını kuşattığı bölgede çok sayıda terörle mücadele şubesi ekiplerinin de çevrede silahlı şekilde güvenlik önlemleri aldığı gözlendi.

Polislerin, üssün diğer kapısında da önlem aldığı görüldü.

TRT HARBİYE'Yİ BASANLAR GÖZALTINA ALINDI
TRT'nin Harbiye'de yer alan binasını basan askerler, polis tarafından gözaltına alındı.

TRT'nin Harbiye binasına gece gelen askerlerin polisle çatışması sabah saatlerine kadar sürdü. Askerler sabah saatlerinde polisin teslim ol çağrısına uyarak teker teker dışarı çıktı. TRT binasından çıkartılan askerler, yere yatırılarak kelepçelendi. 15 asker, polis aracına bindirilerek emniyete götürüldü. Gözaltına alınan askerler arasında bir binbaşı ve bir yüzbaşının olduğu da öğrenildi.

Bu sırada TRT önünde toplanan vatandaşlar da polis destek verdi.

KARS'TA FETÖCÜLER GÖZALTINA ALINDI
Kars'ta FETÖ'cü darbe girişimine katılan 22 askeri personel gözaltına alınırken, birer tank ve zırhlı araca da el konuldu.

Alınan bilgiye göre, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında görevli birer yarbay, yüzbaşı, üsteğmen, teğmen, asteğmen ile 7 uzman ve 6 er FETÖ'cü darbe girişiminde bulunduğu gerekçesiyle Kars Emniyet Müdürlüğü görevlilerince gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlarla birlikte 1 tank, 1 zırhlı araç ve 19 adet silaha da el konulurken tank ve zırhlı araç Kars Emniyet Müdürlüğü bahçesine getirildi.

Bazı vatandaşlar gözaltına alınan askerleri darp etmek istedi ancak araya emniyet ekipleri girdi.

Daha önce yapılan operasyonda 3 binbaşı ve 1 yarbay gözaltına alınmıştı.

ÇEVİK KUVVET'TEKİ ASKERLER GÖZALTINA ALINDI
Üsküdar ve Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet'e giden askerler gözaltına alındı, hepsinin silahlarına el konuldu.

ASKERİ ÜSTEN ÇIKMAK İSTEYEN ASKERLERE İZİN VERİLMEDİ
Adana'da askeri üsten jandarma birliğine gitmek isteyen askerlere polis izin vermedi.

Alınan bilgiye göre, 10. Hava Tanker Üs Komutanlığından yaklaşık 30 askerin, transit araçla Jandarma Bölge ve İl Jandarma komutanlıklarının bulunduğu yerleşkeye gitmek için üsten çıkacağı bilgisini alan polis, nizamiye önünde askerleri durdurdu.

Askerlerin çıkmasına izin vermeyen polis, nizamiye önünde TOMA ve zırhlı araçlarla önlem aldı.

Polislerin, üssün diğer kapısında da önlem aldığı görüldü.

SAKARYA'DA 22 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Sakarya'da, Cumhuriyet Başsavcılığınca İstanbul ve Ankara'da FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı 91'e ulaştı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, "darbeye teşebbüs eylemine" kalkışan askeri personel hakkında başlatılan soruşturmada aralarında subay, astsubay, uzman çavuş ve erlerin olduğu 22 şüpheli daha gözaltına alındı.

Daha önce, "darbeye teşebbüs" eden subay, astsubay, uzman çavuş ve erlerden oluşan toplam 69 şüpheli, emniyet güçlerince silahlarıyla gözaltına alınmıştı.

Şüphelilerin, emniyet birimlerinde işlemleri sürüyor.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma, çok yönlü olarak devam ediyor.

MERSİN'DE DARBECİ EMNİYET MÜDÜRÜ TUTUKLANDI
İstanbul ve Ankara'daki darbe girişimine destek vererek kendisini sözde 'sıkı yönetim komutan yardımcısı' ilan eden 3. Sınıf Emniyet Müdürü Hasan Basri Dağdelen, Akdeniz Bölge Komutanlığı yakınında liman içerisinde gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul ve Ankara'daki darbe girişimi öncesi Mersin Limanı içerisindeki Akdeniz Bölge Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan'ın yanına giderek bağlılığını bildiren ve kendisini sözde 'sıkı yönetim komutan yardımcısı' ilan eden 3. Sınıf Emniyet Müdürü Hasan Basri Dağdelen. merkez komutanlığından kaçmaya çalışırken liman içerisinde polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.

Zırhlı araçla Mersin Emniyet Müdürlüğü binasına götürülen Dağdelen'in, Mersin İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ'u arayarak kendisini gözaltına alacağını söylediği öğrenildi.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde geçmiş dönemde Güvenlik ve Pasaport Şube Müdürlüğü görevlerinde bulunan Dağdelen'in, 17-25 Aralık olayları sonrası il dışına tayini çıktığı, ancak mahkeme kararı ile geri döndüğü öğrenildi.

SAKARYA'DA 91 FETÖCÜ ASKER TUTUKLANDI
Ülke genelinde yaşanan kalkışmanın ardından Sakarya'da 91 kişi gözaltına alındı.

Paralel yapının asker içerisindeki kolunun ülke genelinde gerçekleştirmeye çalıştığı kalkışma sırasında Sakarya'da da polis ile asker arasında çeşitli noktalarda karşı karşıya geldi. Vatandaşların da desteğini alan polis ekipleri tarafından Sakarya'da toplam 91 asker gözaltına alındı. Operasyonlar devam ediyor.

KIZILAY'DAKİ TANKLAR POLİS TARAFINDAN ELE GEÇİRİLDİ
Başkent'te darbe girişimine karşı tek yürek olan halk sokaklara döküldü. Kızılay'da bulunan tanklar halkın desteğiyle polis tarafından ele geçirildi.

Ankara'da darbe girişimine tepkiler çığ gibi büyüyor. Türk bayrağını eline alan vatandaşlar tekbirler eşliğinde darbe girişimine tepki için sokaklara döküldü. Kızılay'da bulunan tanklar vatandaşların desteğiyle polis tarafından ele geçirildi.

Öte yandan, askerler Kızılay'da ve civarında toplanan vatandaşların üzerine ateş açtı. Müdahale esnasında yaralanan vatandaşlar ambulanslarla ve sivil araçlarla hastanelere kaldırıldı. Vatandaşlar, "Bunlar halkın kanı" diyerek tepki gösterdi.

İstanbul ve Ankara'daki askeri kalkışmanın ardından Bursa'da gözaltına alınan İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yurdakul Akkuş ve diğer 3 askeri personelin sorgusuna başlandı. Vatandaşlar ise Emniyet Müdürlüğü önünde toplanarak polis lehinde slogan atıp İstiklal Marşı okudu.

BURSA'DA FETÖCÜ DARBECİLER TUTUKLANDI
Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla harekete geçti. Bursa ve Jandarma Bölge Komutanlığı sorumluluk sahasında herhangi askeri bir olay ya da kalkışma yaşanmazken, kalkışma ile ilgili sözde Sıkıyönetim Komutanlığı tarafından görevlendirilen Bursa Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş ve 3 askeri personel gözaltına alındı.

Gözaltındakilerin evlerinde de arama yapıldı. Bu kişiler önce hastanede adli sağlık kontrolünden getirildi. Özel harekatın zırhlı aracında geniş güvenlik tedbiri altında arka kapıdan nezarete alınan Albay Akkuş ve diğer askeri personelin sorgusu devam ediyor.

Öte yandan, gözaltına alınan İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş'un kalkışma girişiminde bulunan grubun beyin takımında önemli elemanlarından birisi olduğu öne sürüldü. Akkuş'un gelişmelerden sonra Bursa Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık'ın talimatına uymayarak kışladan çıkmaya çalıştığı, ancak diğer askerler tarafından derdest edilerek savcılığın emriyle polise teslim edildiği öğrenildi.

Bursa Garnizonu'nda kalkışma girişimiyle ilgili herhangi bir olumsuz olayın yaşanmadığı da kaydedildi.

KARS'TA DA TANKLARA GEÇİT VERİLMEDİ!
Kars'ta da askeri kalkışmaya tepki için vatandaşlar sokaklara döküldü.

Binlerce Karslı İl Emniyet Müdürlüğü önünde toplandı. Askeri kalkışma hareketi içinde yer alan tankların Emniyet Müdürlüğü önünde konuşlandırılması vatandaşlar tepki gösterdi. Tankların üzerine çıkan vatandaşlar askerlere tepki gösterdi.

Öte yandan, Kars'ta belediye hoparlörlerinden 'TSK'nın yönetime el koyduğu, sokağa çıkma yasağı ilan edildiği ve dışarıda olan vatandaşların da evlerine gitmeleri' yönünde anons yapıldı. Yapılan anonsların asılsız olduğu ortaya çıktı.

Askeri kalkışmaya tepki gösteren vatandaşlar sabaha kadar uyumadı. Ellerinde Türk bayraklarıyla sokaklara dökülen kadınlı erkekli vatandaşlar, polise sahip çıktı. Emniyet birimlerine askerlerin girmesine izin vermedi. Havaya ateş eden bir rütbeli askeri vatandaşların linçinden yine polis kurtardı. Bir otele alınan asker polis tarafından gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Kars'ta zaman zaman ise silah sesleri duyuldu.

..

Son Güncelleme: 12.05.2017 01:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287