DEAŞ’ın sırları ‘kadı’nın telefonunda

Reina saldırısına ilişkin yürütülen soruşturmada gözaltına alınan örgütün “Ebu Cihad” kod adlı kadısı Yasser Mohammed Salem Radown tutuklandı. Şüpheli Radown’un makatında cep telefonu, telefondan ise silah fotoğrafları çıktı

banner279
26 Ocak 2017 Perşembe 09:08
DEAŞ’ın sırları ‘kadı’nın telefonunda

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Gökçü tarafından Reina saldırısına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında şüpheli Yasser Mohummed Salem Radown gözaltına alındı. Şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Savcılık, şüpheli Radown’u “silahlı terör örgütüne üye olmak, Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek” suçlarından tutuklanma talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti.

Önce o liste çıktı

Savcılğın sevk yazısında, şüpheli, Yasser Mohammed Salem Radown’un örgütün çatışma bölgelerinde ‘kadı’ olarak görev yaptığı belirtildi. Radown’un üst aramasında not defteri bulunduğu belirtilen sevk yazısında çok sayıda telefon numarası, adres ve isimlerin yazılı olan defterde, yapılan incelemelerde örgütle iltisaklı veya çatışma bölgeleri ile irtibatlı birçok örgüt mensubuna ait telefon numarası tespit edildiği belirtildi.

Ardından telefon bulundu

Savcılığın sevk yazısında şüpheli Radown’un aramasında makatında cep telefonu bulunduğu belirtildi. Telefonda yapılan incelemede silah fotoğrafları bulunduğu, şüphelinin örgüt bünyesinde “Ebu Cihad” kod ismini kullanarak kadı seviyesinde illegal faaliyette bulunduğu, ‘Reina saldırısı benzeri ya da canlı bomba eylemi yapma potansiyelinin bulunduğu’ anlatıldı.

O evlerde yakalandı

Savcılığın sevk yazısında, saldırıyla ilgili 5 Ocak’ta gözaltına alınan şüpheli Abdurrauf Sertin terör örgütü DAEŞ’ın militanlarının barınma ve gizlenmeleri amacıyla “yabancı terörist savaşçılar evleri”nden sorumlu olduğu ifade edildi. Şüphelinin sorumlu olduğu Zeytinburnu’ndaki bir evde, aralarında şüpheli Radown’un da bulunduğu ve “yabancı terörist savaşçılar” olduğu değerlendirilen pasaportsuz 10 kişinin yakalandığı anlatıldı. Saldırısını gerçekleştiren şüpheli Abdulkadir Masparipov’un ‘Muaviye’ kod adlı şüpheli Abdurrauf Sertin’in sorumlu olduğu evlerden birinde yakalandığı anlatıldı.

Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, şüpheli Radown’un “silahlı terör örgütüne üye olmak, Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek” suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

Sorgusu sürüyor

Yılbaşı gecesi 39 kişiyi katleden Ebu Muhammed El Horasani kod adlı terörist Abdulkadir Masharipov, Kırgız uyruklu Ebu Muhammed kod adlı teröristin Esenyurt’taki evinde yakalanmıştı. Masharipov’u yakalamak için 100 bin saatlik görüntü izleyen istihbarat ve polis ekipleri teröristin sorgusuna devam ediyor.

Bu patlayıcılar da Reina içinmiş!

Şanlıurfa’nın Akçakale sınırında Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı yollardan geçen DEAŞ’ın kuryesi Ebud Mahho sınır hattında canlı bomba yapımında kullanılan RDX patlayısıyla yakalandı. Patlayıcıları çuvalla toprağa gömerek gizlemeye çalışan Mahho’nun malzemeleri Reina’ya saldırıyı yapan Abdülkadir Masharipov’a göndereceği ortaya çıktı.

Anahtar Kelimeler:
OperasyonDeaşKadı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287