Gölcük'te denizaltıya sabotaj girişimi son anda önlendi

Kocaeli Gölcük'te bir subayın dikkati, Türkiye denizaltısına yönelik sabotajı ortaya çıkardı.

banner279
05 Mart 2017 Pazar 22:51
Gölcük'te denizaltıya sabotaj girişimi son anda önlendi

Gölcük'te demirli bulunan ve Türkiye'deki en gelişmiş denizaltı olarak bilinen TCG Gür denizaltısının motoruna 30 Aralık 2016 tarihinde Nöbetçi Astsubay S.S. tarafından çok sayıda civata, somun ve anahtar yerleştirildiği ortaya çıktı. Ancak bir subayın dikkati sabotaj girişimini boşa çıkardı. Posta gazetesinin haberine göre, FETÖ'cü olduğundan şüphelenilen Astsubay S.S. yakalandı ve tutuklandı. Askeri yetkililer, "Eğer fark edilmeseydi, denizaltı çalıştırıldığı anda motor kullanılmaz hale gelecekti" dedi.

UÇAĞA DA SABOTAJ DÜZENLENMİŞTİ

Hava Pilot Kurmay Albay Yaşar Kadıoğlu'nun kullandığı, yaklaşık 15 uçuş personeliyle havalanmış, Boeing 737 Havadan ihbar ve kontrol (HİK) uçağı 'Doğu', inişe geçtiği sırada arıza yapmıştı. Uçuş sonrası yapılan incelemede, uçağın sürat sisteminde bulunan pitot tüpünün içinden bitki tomurcuğu çıkmıştı. Konuyla ilgili havacılık uzmanları, uçağın pitot tüpüne doğal yollardan tomurcuk girmesinin olanaksıza yakın bir ihtimal olduğunu, söz konusu tomurcuğun kasıtlı olarak yerleştirilmiş olma ihtimalinin yüksek olduğu söylemişlerdi.

Anahtar Kelimeler:
FetöçorumBurs
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287