“Sanayi ve Teknolojinin Merkezi Kocaeli'ye Değer Katanlar Ödül Töreni” Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Teşrifleriyle Gerçekleştirildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda, Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Sanayi Odası ve Bilişim Vadisinin katkılarıyla düzenlenen  “Sanayi ve Teknolojinin Merkezi Kocaeli'ye Değer Katanlar Ödül Töreni” Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleri ile gerçekleştirildi.

banner279
07 Ağustos 2022 Pazar 13:17
“Sanayi ve Teknolojinin Merkezi Kocaeli'ye Değer Katanlar Ödül Töreni” Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Teşrifleriyle Gerçekleştirildi

Açılış konuşmalarıyla başlayan programda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, teknoloji ve inovasyon üssü Kocaeli’nin ve Ülkemizin gelişimine katkı sağlayan iş insanlarına teşekkür ederek her zaman destek ve katkılarını esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını arz etti.

Bilişim Vadisi, Türkiye’nin Yarınlarını Şekillendirecek Teknoloji ve İnovasyon Üssüdür

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ise yaptığı konuşmalarında;Sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle, hasretle selamlıyorum. Kocaeli’ye değer katanlar ödül töreninde sizlerle beraber olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Bizleri bu anlamlı program vesilesiyle bir araya getiren Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza özellikle şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. “Kocaeli’ye değer katanlar” deyince, akla ilk gelen yerlerden biri şüphesiz Bilişim Vadisi. Kocaeli ifadesi dahi bana göre küçük geliyor, ‘Türkiye’ye değer katanlar’ dersek herhalde çok daha isabetli olur. Bundan üç yıl önce Bilişim Vadisi’ni açtığımızda buranın Türkiye’nin yarınlarını şekillendirecek teknoloji ve inovasyon üssü olacağını ifade etmiştik. Aradan geçen kısa süre zarfında Vadi’mizin bu hedefe doğru emin adımlarla ilerlediğini görüyoruz.

İş İnsanlarımızı Her Alanda Desteklemeyi Sürdüreceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilişim Vadisi’nin; yazılım, mobilite, elektronik, enerji, tasarım ve oyun gibi sektörlerde faaliyet gösteren firmalarıyla büyük ve güçlü Türkiye’nin köşe taşı olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: Vadimiz, 230 bin metrekare kapalı alanıyla, ülkemizin en büyük teknoloji geliştirme bölgesi hüviyetine sahiptir. İstanbul-Kocaeli-İzmir arasında oluşturduğumuz teknoloji koridoruyla birbirine bağlanan Bilişim Vadisi, Millî Teknoloji Hamlemize büyük bir ivme katıyor. Bugün de yatırım, istihdam ve ihracat başta olmak üzere farklı alanlarda Kocaeli’nin gelişmesine, şehrimizin büyümesine katkı sunan firmalarımızı ödüllendiriyoruz. 2021’den bu yana en çok ihracat yapan, istihdamını en fazla artıran ve kadın istihdamı en çok olan firmalarımızı özellikle tebrik ediyorum. Kocaeli’yle birlikte Türk ekonomisine değer katarak ödül almaya hak kazanan şirketlerimizi ve girişimcilerimizi kutluyor, başarılarının artarak devamını diliyorum. Bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de Türkiye için hayal kuran ve bu hayallerini gerçeğe dönüştürmeye çalışan siz iş insanlarımızı her alanda desteklemeyi sürdüreceğiz.

2021 Yılında Türkiye Araç Üretiminin Yaklaşık %40’ını Tek Başına Kocaeli Gerçekleştirmiştir

Teknolojik bağımsızlığınızı kazanmadan, millî sanayinizi inşa etmeden, ne ekonomik ne de siyasi anlamda özgürlüğünüzü tesis edebilirsiniz diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan; Savunmada dışa bağımlılık nasıl ciddi sıkıntılar doğurursa, teknoloji ve üretimde dışa bağımlılık da benzer riskler oluşturur. Koronavirüs salgını sürecinde yaşananlar, bu gerçeği çarpıcı bir şekilde ortaya koymuştur. Dünyanın en zengin, en müreffeh ülkelerinin bile sağlık çalışanları ve vatandaşları için maske bulamadığı, asgari sağlık hizmetlerini sunmakta zorlandığı günler yaşadık. Küresel tedarik zincirlerindeki kırılmalar nedeniyle birçok yerde üretim aylarca durma noktasına geldi. Hastanelerden, marketlerden, sanayi sitelerinden yansıyan görüntüleri, hepimiz gayet iyi hatırlıyoruz. Türkiye olarak, bu sancılı süreçte sağlıkla birlikte ekonomide de başarılı bir imtihan verdik. Kocaeli 14 Organize Sanayi Bölgesi, endüstri bölgesi, stratejik üretim tesisleri ve imalatta çalışan yaklaşık 270 bin vatandaşımızla Türk ekonomisine her yıl devasa katkılar sağlıyor. Muazzam üretim hacmiyle otomotiv, kimya ve metal sanayine damga vuruyor. 2021 yılında Türkiye araç üretiminin yaklaşık %40’ını tek başına Kocaeli gerçekleştirmiştir. Türkiye’nin ihracatta yakaladığı ivmede en başarılı ikinci şehir olarak ön plana çıktı. Toplam 128 Ar-Ge Merkezi ve 15 tasarım merkezi yaptıkları çalışmalarla şehrimizin rekabetçi gücüne güç katıyor. Kocaeli’deki 5 teknoloji geliştirme bölgesinde yürütülen araştırma ve geliştirme faaliyetleri katma değerli üretime öncülük ediyor. Bu tabloya baktığımızda Kocaelili müteşebbislerimizin, sanayicilerimizin Türkiye için ne ifade ettiğini çok net görebiliyoruz. Kocaeli’ye değer katanların birazdan takdim edeceğimiz ödülleri fazlasıyla hak ettiğini düşünüyorum. Bu başarıların artarak devam etmesini diliyorum. Farklı kategoriler de ödüle layık görülen firmalarımızı, bu firmaların çalışanlarını, müteşebbislerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Türk sanayinin lokomotif şehri Kocaeli’nin inşallah inovasyon ve teknolojide de başarı çıtasını yükselteceğine inanıyorum. Rabbim yolunuzu bahtınızı açık etsin. Sizleri sevgiyle, saygıyla muhabbetle selamlıyor, Allah’a emanet ediyorum. Kalın sağlıcakla” diyen Sayın Cumhurbaşkanımız programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve protokol üyeleri ilimizde istihdam, ihracat ve yatırım kategorilerinde başarılı olan teknoloji şirketleri ile sanayi kuruluşlarına ödüllerini vererek tebrik ettiler.

Bilişim Vadisinde Düzenlen Programa; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Yanısıra, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Ak Parti Genel Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Binali Yıldırım, Vali Seddar Yavuz, Kocaeli Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Sanayiciler, İş İnsanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287