Son Dakika... Suriye'nin Güneyi'nde Ortalık Karıştı!

Suriye'nin güneyinde operasyon başlatan Şam rejimi ve İran milisleri, ''Dera''da bir yılın sürenin ardından ilk kez varil bombaları attıldı. Şiddetli çatışmaların olduğu bölgede binlerce sivil...

banner279
22 Haziran 2018 Cuma 15:00
Son Dakika... Suriye'nin Güneyi'nde Ortalık Karıştı!

Suriye'nin güneyinde operasyon başlatan İran milisleri, ''Dera''da bir yılın sürenin ardından ilk kez varil bombaları attıldı. Şiddetli çatışmaların olduğu bölgeden binlerce sivil kaçıyor. 
İç savaş ülkesi Suriye'de Şam rejimi ve İran milislerinin harekat başlattığı Suriye'nin güneyinde, savaş uçakları ile helikopterler muhalifleri varil bombalarıyla hedef alıyor.

İngiltere Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, rejim helikopterlerinin bir yıl sonra ilk kez Dera'da varil bombaları kullandığını bildiriyor. Gözlemevi bölgeye 12'den fazla varil bombası bırakıldığını duyurdu. 

Muhaliflerin kurduğu Beyaz Baretliler grubu ise, son 24 Dera'da 750 saldırı gerçekleştiğini açıkladı.

Şiddetli çatışma, doğudaki El Suveyda kenti ve Dera arasındakş bölge. 

SİVİL HALK KAÇIYOR!

Sivillerin çatışmalardan kaçtığını bildiren Birleşmiş Milletler, saldırıların 750 bin kişinin hayatını tehlikeye sokmasından ve bir göç akınından endişe duyuyor.

İRAN-İSRAİL SAVAŞI'I ÇIKABİLİR!

Uluslararası Kriz Grubu ise, uluslararası topluma operasyonun durması için çağrıda bulundu. Diplomatik çaba sarfedilmesini isteyen grup, çatışmaların gerçekleştiği güney bölgesinin İsrail ile Ürdün sınırı yakınında bulunduğunu hatırlattı, rejimin askeri hamlesinin İran ile İsrail arasında savaş'a dönüşebileceği uyarısında bulundu.

ÜRDÜN TANK GÖNDERİYOR

Sınırın güney tarafında ise Ürdün ordusu tank yığınağı yapıyor.

Kaynak ; Milliyet

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287