TF-X ile ilgili önemli açıklama!

Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Ankara Anlaşması ve yerli savaş uçağı TF-X'e ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

banner279
02 Aralık 2017 Cumartesi 19:55
TF-X ile ilgili önemli açıklama!


İki ülke arasında ortak gerçekleştirilen uçak projesi TFX´ten memnuniyetlerini dile getiren Johnson, "İki ülke için de önem taşıyan projelere odaklanılmasından mutluyuz. Güçlerimizi birleştirdiğimiz TFX projesi gibi birçok ortak projemiz var" dedi.
 
Toplam 7 milyar dolarlık proje kapsamında Türkiye TF-X adı verilen milli savaş uçağını geliştirirken, İngiltere Hava Kuvvetleri´nin sahip olduğu Eurofighter Typhoon uçakları da TFX projesinde kullanılan teknolojiyle modernize edilecek. 
Büyük büyük babasının da Osmanlı soyundan geldiğini söylemesiyle de Türk kamuoyunda tanınan Boris Johnson yaptığı açıklamalarda İngiltere´nin enerjik, yetenekli ve parlak insanları çekmekten her zaman memnuniyet duyacağına vurgu yaptı. Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Johnson, "İngiltere´nin kapısı büyük büyük babam gibi İngiltere´ye gelerek hayatlarını burada kurmak isteyen enerjik, yetenekli ve parlak insanlara her zaman açık; bundan gurur duyuyoruz ve Brexit´ten sonra da bu anlayışla da devam edeceğiz" dedi.

"İkili ilişkiler inanılmaz güçlü"
 
Başbakan Binali Yıldırım ile Birleşik Krallık ve Türkiye için ortak önem taşıyan konuları görüştüklerini vurgulayan Johnson, "Başbakan Binali Yıldırım´ı birkaç yıldır tanıyorum ve bence iyi bir iş çıkartıyor. Krallık ve Türkiye ilişkilerine gelirsek bence siyasi zorluklara, siyasetin tüm gerginliklerine rağmen Birleşik Krallık ve Türkiye´nin ikili ilişkileri inanılmaz derecede güçlü" dedi. 
 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287