Dikkat... kar ve fırtına alarmı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, bugün İstanbul'da karla karışık yağmur etkili olacak. Türkiye genelinde ise etkili olan soğuk ve kar yağışlı hava etkisini sürdürmekle beraber sıcaklıkların 3 ila 6 derece düşmesi bekleniyor.

banner279
15 Ocak 2019 Salı 12:32
Dikkat... kar ve fırtına alarmı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Hakkari, Bingöl, Muş, Bitlis ve Erzurum çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu'nun doğusu ile yarın zamanla Marmara'nın güney ve batısı, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzey batısı ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde karala karışık yağmur ve kar şeklinde beklenen yağışların Kıyı Ege, Akdeniz kıyıları, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Elazığ çevreleri ve Malatya'nın güney ilçelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, İç Ege, Marmara'nın güneydoğusu, Eskişehir çevreleri, Çankırı'nın batı kesimlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının Batı kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı, yarın öğle saatlerinden itibaren Ege, Marmara ve Batı Karadeniz'de kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz, İç Anadolu, Orta ve ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında güney yönlerden kuvvetli fırtına (70-90 km/saat),Ege ve Marmara bölgeleri ile zamanla Batı Karadeniz'de kuzey yönlerden fırtına (60-80 km/saat); İstanbul'un kuzey kesimlerinde zaman zaman kuvvetli fırtına (90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Son Güncelleme: 15.01.2019 12:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287