İstanbul ve birçok ile kar yeniden geliyor

Meteoroloji, haftalık hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Buna göre hava sıcaklıkları hızla düşecek. İstanbul ve birçok ilde de kar yağışı etkili olacak. İşte detaylar..

banner279
28 Şubat 2022 Pazartesi 15:52
İstanbul ve birçok ile kar yeniden geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumu tahmin raporunu sosyal medyadan duyurarak, 28 Şubat-6 Mart tarihleriyle ilgili hava tahmininde tahminde şu bilgileri verdi;“Hava sıcaklıklarının batı kesimlerden başlayarak ülkemiz genelinde azalacağı ve genellikle mevsim normalleri civarında seyredeceği, Salı gününden itibaren iç ve batı kesimlerde mevsim normalleri altına düşeceği tahmin ediliyor.”Öte yandan Meteoroloji birçok bölgeye de uyarılarda bulundu. Marmara ve Ege’yle ilgili uyarıda şu ifadelere yer verildi;

Marmara’nın batısı (Edirne, Kırklareli ve Çanakkale ile Tekirdağ ve Balıkesir’in batısı) ve İzmir il geneli ile Manisa’nın kuzey ve batısında yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Yağışların, gece yarısından sonra Edirne ve Kırklareli’nin kuzey ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.* Meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ

Pazartesi günü ilk saatlerden itibaren Antalya'nın doğusu, Muğla ve Isparta çevreleri ile Burdur'un doğusunda görülecek sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (30-75 kg/metrekare) olması beklendiğinden su baskını, yıldırım, dolu yağışı, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


  SARI UYARI VERİLDİ

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Burdur için sarı uyarıda bulundu. Sağanak yağış beklendiği belirtilen uyarıda, “Sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlarının yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadeleri yer aldı.


İSTANBUL’A KAR GELİYOR

2 Mart Çarşamba günü İstanbul’da karla karışık ve kar yağışlı havanın gün boyu etkili olması bekleniyor. Havanın 3 Mart Perşembe günü ise yağmurlu olması tahmin ediliyor.  
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287