Meteoroloji uyardı ; İstanbul'a kar yağışı geliyor !

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika İstanbul için kuvvetli yağış uyarısı yaptı.

banner279
02 Şubat 2022 Çarşamba 14:25
Meteoroloji uyardı ; İstanbul'a kar yağışı geliyor !

Açıklamada yağışların gece saatlerine Avrupa Yakası'nın batısında karla karışık yağmur yükseklerinde kar yağışına döneceği ifade edildi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 2 Şubat Çarşamba tarihine ilişkin hava durumu raporunu paylaşarak uyarıda bulundu.

50 KENTE SARI 6 KENTE DE TURUNCU KODLU UYARI

Türkiye geneli yağışlı havaların etkisi altına girerken Meteroloji Genel Müdürlüğü'nden peş peşe uyarılar gelmeye devam ediyor. Son değerlendirmelere göre 50 kente sarı 6 kente de turuncu kodlu uyarılar yapılırken, Sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, kar yağışı alan yerlerde tipi ve çığ riski ile kıyılarda yıldırım, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi. 

İSTANBUL İÇİN ÖNEMLİ UYARI: KARLA KARIŞIK YAĞMUR YÜKSEKLERDE KAR YAĞIŞINA DÖNECEK

Yapılan son değerlendirmelere göre; halen İstanbul'da devam eden sağanak yağışın Avrupa Yakasından başlayarak zamanla il genelinde etkisini arttırarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Yağışların gece saatlerine Avrupa Yakası'nın batısında karla karışık yağmur yükseklerinde kar yağışına döneceği tahmin ediliyor. Rüzgarın akşam saatlerinden sonra kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (50-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte ulaşımda aksamalar, su baskını, sel, gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287