Savunduğu, iddialaştığı konu hakkında hiçbir bilgisi olmadan sadece kulaktan duyma bilgilerle bilmişlik yapanlara, bildiklerinin doğru olduğunu savunan haddini bilmezlerden gına geldi.

Savunduğu konu hakkında hiçbir bilgisi olmadan, savunduğu konuda sanki haklıymışçasına su üstüne çıkmaya çalışan tipler, gerçekten konusuna vakıf olan görevli kişileri de fuzuli yere meşgul ederek, sırada saatlerce bekleyen vatandaşlarında hakkına tecavüz ediyorlar.

Üstelik bilmeden bilmişlik yapanlar, görevli tarafından verilen cevabı çok iyi biliyorlarmışçasına yanlış bulup hala kendi kafalarında ki düşünceler doğruymuş gibi tantana yaparak işini yapmaya çalışan kişilere de diz boyu bilgisizlikleri ile utanmadan külhanbeylik yapıyorlar.

Bilgisizce külhanbeylik yapanlar, ağır ağabey havalarında, parasının ve tanıdığı birkaç kişinin gücüyle işini yapmaya çalışan personellere de diklenip, sırada bekleyen, haklarına tecavüz ettikleri vatandaşları da davarlıklarıyla tehdit edebiliyorlar.

Özellikle resmi kuruluşlarda bu tip zatlara daha fazla şahit oluyorum. Bir söz vardır ya, “ben ne insanlar gördüm, üstünde elbise yok, ben ne insanlar gördüm içinde insan yok” bu söz özellikle bu tip konulara şahit olduğumda aklıma gelen en anlamlı söz oluyor.

Haddini bilmezler grand tuvalet giyinseler dâhi, sonradan görme oldukları her hallerinden belli oluyor. Ruhunda kibarlık yerine kabalık olan, kişilerin haklarına kabalığı ile tecavüz etmeye çalışanlar hangi sektörde, hangi iş dalında olursa olsunlar, ne iş yaparlarsa yapsınlar, ister eğitimli, ister eğitimsiz olsunlar benim gözümde davarlardan değersizlerdir.

Bahsettiğim tiplere sadece menfaat icabı (kâğıt parçası uğruna) yalandan bile olsa, değer verenler, sayanlar, buyurun diyenler, nezaket gösterenler kısacası yalakalık yapanlar arttığı müddetçe bu tiplere daha çok denk geleceğiz.

Kibarlık, nezaket kişinin temelinde olması gerekir. Para ve yaptığı işten dolayı sonradan çakma kibarlıklar ve nezaket gösterenler her hallerinden anlaşılırlar. Allah hepimizi günün her saati ruhları kaliteli, haddini bilen insanlarla karşılaştırsın.

“Bilmemek kesinlikle ayıp değil, doğru olmayan yanlışı savunmak düpedüz cahillik, bilmediğini kabul edip susmak ise en büyük erdemliktir.”

Keyifli bir hafta sonu geçirmeniz dileği ile esen kalın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner280