Sözünün eridir. Şeref ve haysiyetini her şeyin üstünde tutar.

Yurduna, milletine, ailesine ve liderlerine sadıktır.

Başkalarına yardımcı ve yararlı olur.

Herkesin arkadaşı ve kardeşidir.

Herkese karşı naziktir.

Bitki ve hayvanları sever ve korur.

Büyüklerinin sözünü dinler, küçüklerini sever ve korur.

Cesurdur, her türlü şartlar altında neşeli ve güler yüzlüdür.

Tutumludur.

Neşeli, güler yüzlü, söz ve hareketlerinde açık ve dürüsttür.

Evet, okuduğumuz bu sözler herkese açık olan bir kurum olmakla  birlikte gönüllülük esasına dayanan, eğitim amaçlı bir oluşum olan, toplumsal ve milli değerlerin aktarıldığı eğitimlerinde, sağlıklı düşünme yeteneği kazandıran, doğal ortamda yapılan spor etkinlikleri ile fiziksel gelişim ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları oluşturulmayı amaçlayan, toplumsal ve milli değerlerin aktarıldığı eğitimlerinde, sağlıklı düşünme yeteneği kazandırılan, İzcilerin Türesidir.

Keşke hayatımız boyunca “İzci Türesini” uygulayabilsek.

Keşke yürekten izciyiz desek de toplum içinde izci türesine uygun insan gibi yaşamayı öğrenebilsek.

İzcilik dünyada ilk defa 1907 yılında İngiltere’de Britanya ordusundan emekli olan korgeneral Robert Baden-Powel tarafından kurulmuş olan amacı din, dil, ırk, cinsiyet ve benzeri hiçbir ayrım gözetmeden gençlere doğada hayatta kalma eğitimi vererek, karakter ve fiziksel gelişimlerini sağlamayı hedeflemiştir.

Doğayı koruyup geliştirme ve kişilerin kendi imkan ve becerileriyle doğada hayatta kalmalarını sağlamayı amaçlayan, bedenen ve ruhen doğa ile uyum sağlayan gençlerin, sağlıklı, zeki, cesur, vatansever ve insancıl bireyler olarak yetişmesinde büyük etkisi olan İzcilik yurt savunması bakımından da önem arz ediyor.

İzcilik, ferdi ve milli eğitim bakımından önemli bir yeri olan İzcilik Türkiye’de her yıl 15 Şubat tarihinde izciliğin gerekliliğini insanlara anlatmak ve izcilik faaliyetleri hakkında bilgi vermek adına İzcilik Haftası olarak kutlanmaktadır.

Kendisini gönüllü olarak İzgiciliğe adamış gönlü güzel insanların, İzcilik Haftalarını en içten dileklerimle kutluyor, saygılar sunuyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.