Genç kardeşlerimizin sporda, eğitimde ve sosyal alanda başarıları nerde olursa olsun beni mutlu ediyor. Mutluluklarına da gerek yazılı gerek sözlü olarak ortak olmaya çalışıyorum.

Yeri geldiğinde hafta içi her akşam hazırlayıp sunduğum yayınlarımdan, yeri geldiğinde Kocaeli ve İstanbul’da gazetelerin bana ayırdığı köşelerinden ulaşıp tebrik amaçlı mutluluklarına ortak olmaya çalışıyorum. Aslında bu mutluluklar hepimizin mutluluğudur. Gençlik hepimizindir, yeri, mekânı önemli değildir.

 Yazacağım genç kardeşlerimin baba mesleklerinin aynı olması, başarılı oldukları dalın spor olmasından dolayı aynı köşeden altın çocuklarımızı tebrik edeyim istedim.

Türkiye Karate Federasyonu’nun ulusal seviyedeki önemli organizasyonları arasında olan Gaziantep’te Şahinbey Spor Salonu’nda düzenlenen şampiyonada 59 İlden 1260 erkek, 944 kız sporcunun katılımıyla gerçekleşen şampiyonada başarı sergileyen Gebze Mustafa Üstündağ Orta Okulu öğrencisi Zeynep Ceren Şınık.

Atletizmde Rekora Koşan İzmit Namık Kemal Anadolu Lisesi öğrencisi Bursa'da düzenlenen 2017-2018 öğretim yılı okullar arası puanlı Atletizm Gençler A-B Türkiye şampiyonasında genç erkekler Atletizm yüksek atlama kategorisinde başarı gösteren Hüseyin Mert Solmaz.

Genç sporcu kardeşlerimiz Hüseyin Mert Solmaz ve Zeynep Ceren Şınık’ı yürekten tebrik ediyorum. Bu kardeşlerimizin gönül verdikleri spor dalında önlerinin açık olması Türkiye, hatta Dünya şampiyonu olmaları elbette hepimiz için gurur verici olsa da benim için önemli olan toplumda gençlere ve ilgili ailelere anlamlı mesajlar vererek örnek olmalarıdır.

Toplum içinde spora eğilimli olan, başarılı olan genç yeteneklerin daha fazla ön plana çıkarılması toplum içinde daha fazla dillendirilmesi gençlerimize örnek olup gençliğe yön verecektir.

Genç yeteneklerin eğitim sonrası boş vakitlerini sevdikleri, benimsedikleri spor dalıyla uğraşarak Türkiye’de isimlerini altın harflerle yazdırmaları her şeye bedeldir. Boş vakitlerini spora adayan gençlerin çoğalması kadar önemli bir şey olamaz.

Gençlerin sanat ve spor için vakit ayırmaları elbette ailelerin desteği ile oluyor. Aile destek vermedikten sonra, ilgilenmedikten sonra yol göstermedikten sonra elbette çocuğun nerde olduğunu, kimlerle arkadaşlık ettiğini hangi yolda olduğunu bilme şansları yoktur.

Gençlerin sevdikleri sporla uğraşmaları, sevdikleri spora yönelmeleri kötü arkadaş çevresi ve kötü alışkanlıklardan uzak durmaları faydalı bireyler olmalarını sağlayacaktır.

Gençlerin Sanat, spor ve kültür etkinliklerine yönelmeleri için aile bireyleri olarak yön verelim. “Ağaç yaşken eğilir.” Atasözünü de hafızalarımıza yer edelim.

Eskiden Mart ayı denince aklımıza “Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır.” Sözü geliyordu.

Günümüzde ise bu söz “Mart kapıdan baktırır mangalları yaktırır.” Oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.