Hayat Şehir Yetim Kampüsü’nün Temeli Atıldı

İstanbul Valisi Davut Gül’ün katılımı ile İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından Hayat Şehir Yetim Kampüsü’nün temeli düzenlenen törenle atıldı.

banner279
26 Ekim 2023 Perşembe 14:02
Hayat Şehir Yetim Kampüsü’nün Temeli Atıldı

İstanbul Valisi Davut Gül’ün katılımı ile İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından Hayat Şehir Yetim Kampüsü’nün temeli düzenlenen törenle atıldı.

Çatalca’daki programa: Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, Çatalca Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür, İHH Başkanı Bülent Yıldırım ile çok sayıda davetli katıldı.

Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda Vali Gül, Bakan Yardımcısı Yelkenci, Çatalca Belediye Başkanı Üner, İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Yentür, Katar Kızılayı Başkanı Yusuf El Hadr ile El Sani Vakfı Genel Müdürü Ayıd Kahtani, birer konuşma yaptı.

“YETİM KARDEŞLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Vali Gül, “Yaklaşık 5 aydır İstanbul’umuzda görevdeyiz. İstanbul’dan önce Gaziantep’te görev yaparken Katar hayırseverinin, Katar Kızılay’ının ve İHH’nin Gaziantep’te, gerekse Cerablus’ta ve El Bab’ta nerede bir mazlum varsa orada yaptığı hayırlı işlere şahitlik ettik. Memnuniyetle gördük ki mazlumlar arasında bir ayrım yapmadan, tek kriteri zalimlere karşı olmak olan İHH, Türkiye’de de, dünyada da bu anlamda çok başarılı organizasyonlar yapıyor. Bugün de onlardan bir tanesine şahitlik ediyoruz. Yetimlerimiz, Allah Resûlü'nün bizlere emaneti. Bu kardeşlerimize ve yavrularımıza sahip çıkmalıyız. Daha önce yapılan Hatay’daki uygulama çok başarılı sonuçlar verdi. İnanıyorum ki İstanbul ölçeğinde daha güzel sonuçlar alacağız. Çok kıymetli Bakan Yardımcımıza, Katar’dan gelen hayırseverlerimize, İHH yetkililerine, gönüllülerine ve bu güzelliği paylaşan herkese teşekkür ediyor, hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Program, Vali Gül ve beraberindekilerin Hayat Şehir Yetim Kampüsü’nün temel atımını gerçekleştirmesi ile sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287