İş adamının kardeşini fidye için kaçıran 6 kişi gözaltında

İstanbul’da 6 kişi tarafından fidye için silah zoruyla rehin alınan iş adamının kardeşi, polisin nefes kesen operasyonu ile kurtarıldı. İnşaat şantiyesinden kaçırılarak Pendik’te bir evde 48 saat boyunca silahla tutulan rehine kurtarılırken, 6 şüpheli emniyetteki sorgusunun ardından bugün adliyeye sevk edildi. HABER 24

banner279
17 Mart 2017 Cuma 14:51
İş adamının kardeşini fidye için kaçıran 6 kişi gözaltında

İstanbul’da 6 kişi tarafından fidye için silah zoruyla rehin alınan iş adamının kardeşi, polisin nefes kesen operasyonu ile kurtarıldı. İnşaat şantiyesinden kaçırılarak Pendik’te bir evde 48 saat boyunca silahla tutulan rehine kurtarılırken, 6 şüpheli emniyetteki sorgusunun ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgilere göre, olay 14 Mart tarihinde Kartal Topselviler’deki ünlü bir inşaat firmasının şantiyesinde meydana geldi. İddiaya göre, ünlü bir inşaat firmasına alt yapı desteği sağlayan taşeron firmanın sahibi L.K.’nin kardeşi Y.K. (33), 14 Mart Salı günü sabah saatlerinde Topselviler’deki iş yaptığı şantiyeye geldi. Bu sırada Y.K.’yı takip eden Murat O. (31), Mutlu A. (26), Ahmet T. (35), Çetin Ş. (33), Yakup D. (28) ve Nihat K. (37), alacaklı olduklarını iddia ettikleri iş adamı L.K.’nin kardeşi Y.K.’yi silahla kaçırarak Pendik Esenler Mahallesi’ndeki bir eve götürdü. Daha sonra rehinenin ağabeyi L.K.’yi telefonla arayarak 150 bin TL fidye isteyen şahıslar, daha sonra bu rakamı 100 bin euroya çevirdi. Zanlılar, bundan da vazgeçerek rehinenin ağabeyinden iş makinesi talep etti. Yaşananları polise aktaran L.K., kardeşinin silahlı kişilerce kaçırılarak karşılığında fidye istendiğini söyledi. İhbar üzerine harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Gasp Büro Amirliği Rehine Kurtarma ve Müzakere timleri, zanlılar ile irtibata geçerek iş adamı kılığında pazarlığa girdi. Polis, yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda zanlıların Y.K.’yi Pendik Esenler Mahallesi’ndeki bir evin bodrum katında rehin tuttuğunu tespit etti. Zanlıların rehineyi başka bir adrese taşımak için plan yaptığına öğrenen polis, operasyonu başlattı. Eve operasyon düzenleyen ekipler, fidye için 48 saat boyunca başına silah dayanarak rehin tutulan evli ve iki çocuk babası Y.K.’yi 10 dakika farkla kurtardı. Yapılan baskında evde rehinenin başına silah dayayarak bekleyen Mutlu A.Y.’ı silahı ile birlikte etkisiz hale getiren polis, daha sonra eve gelen Murat O.’yu da etkisiz hale getirerek gözaltına aldı. Takibi sürdüren polis, son olarak olay ile bağlantısı olduğu ileri sürülen Ahmet T., Çetin Ş., Yakup D. ve Nihat K.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Y.K.’yi kaçıran zanlıların şantiyeye giriş anları güvenlik kameralarına da yansıdı.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından bugün öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Murat O., adliyeye götürülürken gazetecilerin soruları üzerine dolandırıldıklarını iddia ederek, ellerinde çekler olduğunu ve karşılıksız çıktığını söyledi.

(Sadık Kahraman / İHA)

Son Güncelleme: 17.03.2017 16:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287

banner280