İstanbul'da 8 Mart'ta kadınlara ulaşım ücretsiz

İstanbul'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü şehrin bir çok noktasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

banner279
07 Mart 2022 Pazartesi 13:27
İstanbul'da 8 Mart'ta kadınlara ulaşım ücretsiz


İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin köklü kuruluşlarından İSKİ kadın çalışanları adına 2 bin 254 ağaç dikerken kentteki kadınlar, İstanbulkart Mobil uygulamasını kullanarak toplu taşımada ilk ulaşım seferlerini ücretsiz olarak gerçekleştirebilecek.  

BELBİM AŞ ve İETT işbirliği sonucunda, kadınlar İstanbulkart Mobil uygulamasını kullanarak ilk ulaşım seferlerini ücretsiz gerçekleştirebilecek. QR kod ile yapılan ilk geçiş ücreti sonradan iade edilmek üzere kullanıcılardan temin edilirken, iade tutarı dijital karta geri ödenecek. 

İBB, gerçekleştireceği etkinliklerle kadına yönelik şiddet, kadın cinayetleri ve kadınların uğradığı ayrımcılığı sanat yoluyla dile getirilecek.   İstanbul’un dört bir yanında düzenlenecek dans gösterileri, konserler, tiyatro oyunları, film gösterimleri, performanslar ve söyleşilerle kadınların sesi tüm kente yayılacak.

SES-SİZ-BİZ BİR SERGİSİ

Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda 8-28 Mart tarihlerinde, adını Ursula K. Le Guin’in Kadınlar Rüyalar Ejderhalar kitabı ve bu kitaptan yola çıkarak hazırladıkları aynı adlı sergiden alan Kre Kolektif ‘in Ses-Siz-Biz Bir Sergisi gezilebilecek. Küratörlüğünü  Dr. Aslı Bilge’nin yaptığı sergide Kre Kolektif’i oluşturan altı kadın sanatçının eserleri yer alıyor.

KÜLTÜR MERKEZLERİNDE KONSER TİYATRO VE FİLM GÖSTERİMLERİ

Dünya Emekçi Kadınlar günü İBB Kültür Merkezleri’nde de konserler, tiyatro ve film gösterimleri ile kutlanacak.  

8 Mart Salı günü İBB Esenler Adem Baştürk Kültür Merkezi’nde Çeşni Dantel konseri, İBB Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi’nde Halam Geldi film gösterimi, İBB Güngören Erdem Beyazıt Kültür Merkezi’nde Kendine Ait Bir Oda oyunu ile İBB Sultanbeyli Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde Martıların Öteki Hikayesi oyunu sahnelenecek.

9 Mart Çarşamba günü ise; İBB Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde Ali-Aysun Kocatepe Sembol Kadınlarımız konseri, Ümraniye İBB Şehit Kaymakam M. Fatih Safitürk Kültür Merkezi’nde Bulutları Beklerken film gösterimi, İBB Sancaktepe Eyüp Sultan Kültür Merkezi’nde Makbuş oyunu ile İBB Fatih Kültür Merkezi’nde Kurtuluş Son Durak ve ve ile İBB Sultanbeyli Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde Duande belgesel film gösterimi gerçekleşecek.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287