İstanbul'da Hava durumu bir gecede değişecek: Kar geri geliyor 

İstanbul'da Meteoroloji'nin yeni raporuna göre çarşamba ve perşembe günü kar yağışı bekleniyor.

banner279
24 Ocak 2021 Pazar 15:53
İstanbul'da Hava durumu bir gecede değişecek: Kar geri geliyor 

Geçtiğimiz haftalarda yurdu etkileyen kar yağışı bir haftalık aranın ardından geri dönüyor.Salı gününden itibaren yaklaşık 10 derece düşecek olan sıcaklıkların ardından hafta sonuna kadar kar yağışı ülke gündeminde olacak.Meteoroloji'nin tahmin haritasına göre İstanbul'da karla karışık yağmur bekleniyor ancak perşembe gününden itibaren kar yağışı Anadolu'da daha geniş bir alanda etkili olacak.

 1 GECEDE 10 DERECE SOĞUYACAK 

Özellikle yurdun batı kesimlerinde mevsim normallerinin üstünde seyredecek olan sıcaklıklar salı gecesi kısa süre içinde yaklaşık 10 derece birden düşecek. Marmara Bölgesi'nde sağanak yağış etkili olacak ancak iç ve yüksek kesimlerde kar yağışı kısa süreli olarak kendini gösterebilir. Beklenen kar yağışıyla ilgili açıklamalarda bulunan CNN TÜRK meteoroloji editörü Bünyamin Sürmeli ise şu ifadeleri kullandı; 

"Salı günü Marmara, Kıyı ve Kuzey Ege'de sağanak yağış olacak. Yağışa bağlı olarak bu bölgelerde sel olma riski var. Salıdan çarşambaya geçişte, akşam ve geceden itibaren Trakya'da, Marmara'nın güneyinde, İç Anadolu'da ve Batı Karadeniz'de kar yağışı bekliyoruz. İstanbul'da kar yağma olasılığı var. Ama kar yağma ihtimali yüzde 50'yi geçmedi henüz. Bu olasılık takip ediliyor. Kar yağsa bile bu yağış en son İstanbul'da görülen kar yağışı kadar olmayacak. Daha çok salıdan çarşambaya, çarşambadan perşembeye geçişte akşam ve gece vakitlerinde yağmurun kara dönmesi bekleniyor."

Anahtar Kelimeler:
IstanbulMeteorolojiKar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287