İstanbul hava durumu / İstanbul'da hava nasıl olacak?

İstanbul'da uzun zamandır beklenen kar yağışı için geri sayım başladı. Güne sulu kar, ardından yer yer güneşli olarak başlayan İstanbullular akşam saatlerinde karın tadına varacak. İşte İstanbul ve diğer bölgelerin hava durumu

banner279
18 Ocak 2022 Salı 13:30
İstanbul hava durumu / İstanbul'da hava nasıl olacak?


Kar yağışı İstanbul'da uzun bir süredir beklenirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü, konuyla ilgili hava durumu raporunu yayımladı. Yurdun büyük bir kesiminde dondurucu soğuklar ve kar yağışı etkili olurken, ülke geneli yeni bir soğuk hava dalgasının etkisi altına girecek. İstanbul'da sabah saatlerinde karla karışık yağmur görülürken daha sonra yer yer güneş kendini gösterdi ama Meteoroloji kar yağışı için saat verdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) ve AKOM'un son dakika uyarılarına göre kar yağışı İstanbul'da da görülecek. 18 Ocak Salı günü sıcaklıklar düşerken şehrin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili olacak. 

Sabah saatlerinde Çatalca, Arnavutköy, Sarıyer, Beykoz, Şile, Aydos, Çamlıca gibi bölgelerde görülecek olan karla karışık yağmur, akşam saatlerine yerini kar yağışına bırakacak. Çarşamba günü İstanbul'da kar yağışı aralıklarla devam edecek.
İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren etkili olan sulu kar ve yağmur vatandaşlara zor anlar yaşattı. 

İstanbul Anadolu Yakasında Maltepe, Kartal ve çevre ilçelerde kar yağışı etkili oldu. Kısa süreli etkili olan yağışın ardından yerlerde ve arabaların üzerinde hafif şekilde kar tuttuğu görüldü.Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan uyarıların ardından İstanbul’da Anadolu Yakasında bazı ilçelerde kar yağışı etkili oldu. Maltepe, Kartal, Pendik ve çevre ilçelerde yağan kar, kısa süreliğine etkisini gösterdi. Kısa süreli etkili olan yağış nedeniyle yolların ve park halindeki arabaların üzerinin hafif şekilde kar tutmasıyla beyaza büründüğü görüldü.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287