İstanbul’da terör operasyonu: 69 gözaltı

İstanbul’da DEAŞ ve Fetih El Şam Cephesi (FEC/ENC) isimli terör örgütlerine yönelik 16 adrese düzenlenen operasyonda 69 kişi gözaltına alındı.

banner279
11 Mart 2017 Cumartesi 11:00
İstanbul’da terör operasyonu: 69 gözaltı

İstanbul’da DEAŞ ve Fetih El Şam Cephesi (FEC/ENC) isimli terör örgütlerine yönelik 16 adrese düzenlenen operasyonda 69 kişi gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığının ‘Alo 140 Terör İhbar Hattı’na gelen DEAŞ ve Fetih El Şam Cephesi (FEC/ENC) üyesi 2 kişi hakkındaki ihbar üzerine harekete geçen İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çalışma başlattı.

Çalışma kapsamında kimlikleri belirlenen iki şüpheli takibe alındı. Yapılan fiziki ve teknik takibin ardından 9 Mart Perşembe Günü Pendik ve Başakşehir’de tespit edilen 16 adrese operasyon düzenlendi. Polis helikopteri ve özel harekat ekiplerinin de destek verdiği operasyonda M.N. ve N.N. isimli 2 şüpheli ile birlikte yabancı uyruklu 21’i erkek, 17’si kadın ve 29’u çocuk olmak üzere 67 kişi gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital ve basılı örgütsel doküman ele geçirildi.

Yabancı uyruklu 67 kişi sınır dışı edilmek üzere Pendik ve Başakşehir’de bulunan polis merkezi amirliklerine teslim edilirken, gözaltına alınan M.N. ve N.N. ise Vatan Caddesi’nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirilerek sorguya alındı.

Terör örgütü DEAŞ ve Fetih El Şam Cephesi’nin lojistik faaliyetlerini yürüttüğü iddia edilen M.N. ve N.N.’nin emniyetteki sorgusu sürüyor.

​HABER 24

Son Güncelleme: 11.03.2017 11:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287